Żywiec Bock

/ 8 odpowiedzi
Witajcie, mam pytanie czy zauważyliście różnicę w poszczególnych partiach tytułowego piwa. Kupiłem zaraz po silnych reklamach telewizyjnych to piwko, ale przeleżało miesiąc w lodówce i wczoraj kupiłem drugie. Oczywiście przypomniałem sobie o tym wcześniejszym  zaraz po skonsumowaniu tego wczorajszego. Różnica nie tylko była w smaku ale, też i w barwie piwa. Mieliście może taką przygodę z tym piwem? Osobiście mi to piwo nie smakuje, w ogólnej ocenie daje 4/10.
Bernard51

Ja juz od 4 lat przeszedlem na TYCHY Żywiec pilem od lat 80 ale mnie ostatnio zawodl
SMAKIEM I JAKOSCIA (2012/05/03 15:08)

mielec

No a co to za żywiec bock bo nie słyszałem. Jak leżajskie upadało było nie dobre od kiedy przeją go Żywiec jest smakowite:):):) (2012/05/03 19:03)

u?ytkownik26223

Co do Żywca to ja od tego roku olewam wielko-koncernowe wyroby na rzecz piwa z małych browarów restauracyjnych.piwo drogie (nawet bardzo) ale o niebo lepsze ,no i chyba zdrowsze bo robione tak jak ma być bez polepszaczy,utrwalaczy ,niefiltrowane,niepasteryzowane.Jeśli piwa butelkowane to też raczej z małych regionalnych browarów.Zdrówko !! (2012/08/14 13:28)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik26223

A w Żywcu byłem  w sobotę w browarze "KRAJCAR" jest to mały browar ,warzą tam (jak do tej pory) 6 rodzajów piwaCiemneJasneMarcowePszeniczneKoźlakWitbier (2012/08/14 15:10)

Wachta

A w Żywcu byłem  w sobotę w browarze "KRAJCAR" jest to mały browar ,warzą tam (jak do tej pory) 6 rodzajów piwaCiemneJasneMarcowePszeniczneKoźlakWitbier

Dzięki za informację. Jak będę w Żywcu to z pewnością tam wpadnę na zakupy :) (2012/08/14 15:24)

89krzysztof

A ja tam żywca lubię, zwykłego. Czy to puszka, czy butelka. Ważne że zimne. I tyskie również wypiję. Ale już np lech mi nie podchodzi. Podobnie jak i te wszystkie smakowe desperadosy, reddsy i inne. A Żywca Bock nie piłem, szczerze mówiąc. Albo nie pamiętam :)  (2012/08/14 15:27)

Jack14

"Pojechałem" ostatnio i spróbowałem orginalnego "Ginesa".

Straszny syf jak dla mnie.

(2012/08/14 15:53)