Zaloguj się do konta

Żyłki niemieckie a japońskie

utworzono: 2013/02/19 20:33
mmateusz1973

Jaka jest lepsza żyłka Japońska    Żyłka JAXON Satori Carp 0,35mm/300m O wytrzymałości 23 kg
CZY
Niemiecka  Żyłka Jaxon ETERNUM CARP 0,35 / 300m  O wytrzymałości 21 kg [2013-02-19 20:33]

Made in japan to ponoć żyłka xt pro satori to owoc współpracy z japońskimi firmami a eternum nie wiem bo nie znalazłem informacji kto to produkuje.Wytrzymałośc liniowa tych żyłek jest podobna jak wszystkich pozostałych.Te kg. które podaje jaxon to waga ryby którą w teorii można na niej wyholować,taki chwyt marketingowy.Ogólnie te żyłki są przeciętnej jakości do rekreacyjnego łowienia mogą być.
[2013-02-19 20:14]

kieloni

i tak wszystko robią Chińczycy :)) [2013-02-20 00:01]

karolpolawiacz

i tak wszystko robią Chińczycy :))

racja
[2013-02-20 07:43]

ryukon1975

Miałem w tamtym roku dwa rodzaje żyłek na których pisało Made in Japan,
Team Dragon Spinn i Jaxon Satori.
Powiem szczerze że to najgorsze żyłki jakie mi się w ubiegłym roku trafiły więc z dużym dystansem podchodzę do tego Made in Japan.:)
[2013-02-20 08:31]

JKarp

"Jaka jest lepsza żyłkaJapońska Żyłka JAXON Satori Carp 0,35mm/300m O wytrzymałości 23 kg
CZY
Niemiecka  Żyłka Jaxon ETERNUM CARP 0,35 / 300m  O wytrzymałości 21 kg " Cześć Żadna z tych na karpia się nie nadaje. Przegrubione i oszukane parametry ( 0,35 mm ponad 20 kg wytrzymałości ) to pokrótce mankamenty tych żyłek. Poszukaj żyłek firmy SUFIX - są stosunkowo tanie, parametry nie są brane z kosmosu. Z droższych polecam Krystona i Kordę. Tylko nie przestrasz się opisu bo wg producenta żyłka np Krystona 12 lb ( 0,31 mm ) ma wytrzymałość 5,4 kg. W tamtym roku tylko jeden karp, który dał mi dyla w grążela spowodował, że niestety ale w końcu ta żyłka się przetarła. Dlatego w tym roku będę używał tych żyłek 15 lb a w naprawdę trudnej, zarośniętej wodzie 18 lb. Tu, w tym opisie wspominam o tych żyłkach: Wyprawa w nieznane - Testerzy Gold Carp Baits nad wodą PZW "JK [2013-02-20 09:04]

Jaka jest lepsza żyłkaJapońska Żyłka JAXON Satori Carp 0,35mm/300m O wytrzymałości 23 kg
CZY
Niemiecka  Żyłka Jaxon ETERNUM CARP 0,35 / 300m  O wytrzymałości 21 kg "
Cześć Żadna z tych na karpia się nie nadaje. Przegrubione i oszukane parametry ( 0,35 mm ponad 20 kg wytrzymałości ) to pokrótce mankamenty tych żyłek. Poszukaj żyłek firmy SUFIX - są stosunkowo tanie, parametry nie są brane z kosmosu. Z droższych polecam Krystona i Kordę. Tylko nie przestrasz się opisu bo wg producenta żyłka np Krystona 12 lb ( 0,31 mm ) ma wytrzymałość 5,4 kg. W tamtym roku tylko jeden karp, który dał mi dyla w grążela spowodował, że niestety ale w końcu ta żyłka się przetarła. Dlatego w tym roku będę używał tych żyłek 15 lb a w naprawdę trudnej, zarośniętej wodzie 18 lb. Tu, w tym opisie wspominam o tych żyłkach: Wyprawa w nieznane - Testerzy Gold Carp Baits nad wodą PZW " JK
Janusz, przypon strzałowy proponuję! Niech on szoruje po tych Twoich grążelach a nie żyłka :)))! Oczywiście nie obraź się na radę - nie chcę uczyć "ojca dzieci robić" :))) Co do żyłki powinna być wg mnie miękka. Ja na ten sezon biorę Daiwę Duo lub Sensor. Kolega jest ogromnie zadowolony, choć bardzo wielu chwali Krystona ;).

[2013-02-20 10:17]

JKarp

CześćAno mądry Polak po szkodzie - w tym roku na razie kupiłem sobie 6 strzałówek ;-)JK [2013-02-20 10:48]

hehehe też z wiosny planuję trudniejsze łowisko z zieleniną więc również kompletuję "strzały" :)P.S.Będziesz na Rybomanii w Poznaniu w piątek? [2013-02-20 11:06]