Zdecydowanie nie polecam.
(2013/01/23 18:20)Ja używam głównie żyłek trubacco,robinsn,dragon i daiwa.Co do jaxona,sparzyłem się raz na zyłce XT-PRO,0,20 mm,niewytrzymała 3 miesięcy(zaczęła się dosłownie rwac ja nitka,może trafiłem na jakąs starą) ale jaxon eternum,była całkiem całkiem.I po tamtym incydencie kupuje głównie tamte firmy.
(2013/01/23 19:48)Witam...Prosiłbym o opinie żyłek firmy Jaxson....
czy te żyłki faktycznie mają tak wysoką wytrzymałośc w porównaniu do innych żyłek???
Mam wrażenie ze niektórzy piszą o jaxonie chociaż pewnie nigdy nie używali. To juz nie te czasy że jaxon to badziew itd. Tańszy sprzęt owszem może zawodzić ale jaxon ma także sprzęt z wyższej półki:) ja np mam żyłkę jaxon na spiningu i sprawuje się dobrze a uprzednio miałem nawinięta dragona maxime i właśnie szybko ją zmieniłem z powodu słabej jakości i częstego pękania na węźle nawet w rekach. Przy okazji jaxon ma żyłki produkowane i w niemczech i w japonii także osobiście uważam że są dobrym wyborem. Pozdrawiam :)
Mam wrażenie ze niektórzy piszą o jaxonie chociaż pewnie nigdy nie używali. To juz nie te czasy że jaxon to badziew itd. Tańszy sprzęt owszem może zawodzić ale jaxon ma także sprzęt z wyższej półki:) ja np mam żyłkę jaxon na spiningu i sprawuje się dobrze a uprzednio miałem nawinięta dragona maxime i właśnie szybko ją zmieniłem z powodu słabej jakości i częstego pękania na węźle nawet w rekach. Przy okazji jaxon ma żyłki produkowane i w niemczech i w japonii także osobiście uważam że są dobrym wyborem. Pozdrawiam :)
Właśnie chodzi o to ze jaxon podaje w katalogu "sugerowaną wagę łowionych ryb" jako parametr a nie wytrzymałość liniową jak reszta producentów i myślę że tu jest problem bo reszta producentów podaje wytrzymałość. Używałem innych żyłek i jaxony na pewno nie są mocniejsze :) mi chodzi raczej o walory użytkowe. Jakością nie odbiega od żyłek innych firm.