Moim zdaniem 0.22 jest zbyt cienka na sandacza do metody gruntowej lepsza bedzie 0.30 w razie brania suma masz jakas szanse na jego wyciagniecie. A dobra zylke i nie droga ma tandem baits podaja wytrzymalosc na wezle a nie wytrzymalosc liniowa wiec nie sugeruj sie ze inne zylki maja wieksza wytrzymalosc bo faktycznie nie maja tego co podaja na opakowaniu. Ja stosuje na karpia 0.35 i jest nie do zerwania sandacze lowie na tej samej zylce i kijach karpiowych tylko zestaw robie inaczej. (2012/01/18 20:01)
Jesli upierasz się przy tej grubości to polecam Dragon Mega Baits. Występuje w nawoju 600m więc spokojnie ci wystarczy i jest na tyle trwała, że na feederach mam ją już dwa sezony, a łowię często( 2-3 razy tygodniowo). Cena za szpulkę 600m około 50zł. (2012/01/18 21:20)
No rzeczywiście na sandacza jednak 0,22 troszkę cienka ewentualnie tą grubość na przypon lepiej zastosować jeżeli ktoś robi przypony na sandacza z żyłki ja osobiście jako główną używam 0,30 a do tego przypon z plecionki o wytrzymałości 8 kg. (2012/01/18 22:29)