Daiwa Infinity - szczerze polecam. Do karpiówek powyżej 0.30 a do federów poniżej:)
Powodzenia w przyszłym sezonie!
(2010/11/29 23:30)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Ja w zeszłym sezonie zakupiłem żyłkę Dragon Mega Baits Carp Mono 0,35 i jestem z niej bardzo zadowolony. Zakup jej był poprzedzony sprawdzeniem opini na różnych forach i były te opinie bardzo pozytywne. Wyholowałem kilkanaście dużych karpi i żyłeczka sprawdziła się znakomicie.
(2010/12/08 09:42)Jeszcze w latach siedemdziesiątych ub wieku niemieckie firmy DAM produkująca żyłkę damyl i firma Platil produkująca żyłkę o tej nazwie umieszczały na opakowaniach,prawdopodobnie eksportowanych do krajów anglosaskich,pod hasłem fish to up,wytrzymałość na długości 100 yardów.Prawdopodobnie takie były oznaczenia anglosaskie i może wymogi.Kilkakrotnie przywoziłem taką żyłkę z byłej RFN stąd moja wiedza na ten temat.Przez wiele następnych lat nie spotkałem się z podobnym oznaczeniem dopiero Jaxon to wprowadził nie określając co znaczy ten parametr na opakowaniu.opierając się na tamtych parametrach przypuszczać można że to jest to samo.