Witaj Kolego. Pozwole się wypowiedzieć na temat żwirowni ponieważ wędkuję tam już ładne pare lat. Niestety, o zimie tam wiele nie moge powiedzieć. Natomiast mogę powiedzieć coś o samych dołkach. Otóż każde wyrobisko żwiru obfite jest w liny karasie okonie i płocie. Zdarzy się szczupak ale nie na każdym akwenie. Słyszałem legendy o masakrycznych karpiach i linach na najbardziej zarośniętym stawie, tóż przy drodze, pierwszy jadąc na przejazd. Natomiast to co realne. Bardzo Ładna płoć była na stawie pod linią energetyczną, kiedy nie był przekopany łowiłem tam naprawde dorodne płocie. Sam również podbierałem 3 sztuki karasia po ok 50 cm. I w sumie jeśli chodzi o płoć to jedyny odpowiedni staw, reszta mocno zarośnięta, niezbyt głęboka. oczywiscie jak wspomniałeś zdażają się dołki. Okonia można poszukać na akwenie.... Hmmm jakby to wytłumaczyć. Wjeżdżając na teren żwirowni głównym wjazdem, jadąc prosto prawie na sam koniec, nagle ukaże się kwadratowy stawik po prawej stronie a zaraz za nim kolejny już dużo większy. To na jednym i drugim możesz szukać okonia.
Pozdrawiam
(2011/01/28 08:34)A jak tam jest z tymi wykupionymi stawami? bo stoja tam slupki przy tym przed wysypiskiem, tym w rogu z perspektywy torow i drogi. na tym przed wysypiskiem pare lat temu przepiekne liny ciagnalem. osobiscie trafilem szczupaczka na tym malym kwadratowym w glab terenu po prawej stronie od glownego wjazdu. dokladnie nie pamietam ale dochodzil do 55cm. gdzie tam mozna zapolowac ogolnie na kocura? bo sie od zeszlej jesieni bawie w spin z efektami takze jak tylko tam bede to ustawka za biala i drapiezna ryba.
dzieki i pozdrawiam ;)
(2011/02/08 09:06)