Koledzy i koleżanki, myślę że gdzie jak gdzie ale na forum o tematyce wędkarskiej nie brakuje osób, którym los braci mniejszych nie jest obojętny. Sam muszę przełączać program czy wyłączać radio w aucie, kiedy po raz kolejny opisywane jest bestialstwo jakiegoś ....................... ( tu niech każdy sobie sam dopowie, w każdym razie człowiekiem na pewno kogoś takiego nazwać nie można) wobec psa, kota czy innego niewinnego zwierzaczka bo nie jestem w stanie przyjąć do wiadomości jaki los można zgotować zwierzątom. A potem ktoś taki dostaje w najgorszym razie zawiasy i szczerze mówiąc to aż nie chce myśleć co przy obecnym stanie prawnym trzebaby zrobić żeby pójść do więzienia za czyny wobec zwierząt. Poniżej wklejam link do petycji o zmianę tego nieszczęsnego i z całą pewnością niesprawiedliwego prawa i gorąco zachęcam wszystkich do podpisywania, udostępniania, namawiania rodziny, znajomych czy kogo tylko się da. P.S. Podbijajcie temat żeby jak najwięcej osób mogło go przeczytać. Dziękuję i pozdrawiam.
Powiem Ci kolego że akurat wczoraj sie dowiedziałem że znajomy ze swoim kolegą zabili psa.Jakaś ich sąsiadka zadzwoniła na policję.Teraz obaj panowie są już po sprawie w sądzie i jeden z nich dostał 3 lata do odsiadki.Czyli można idiotów udupić (2017/05/24 12:46)
To bardzo chlubny ale chyba niestety tylko wyjątek. Tak jak słucham, czytam czy oglądam to cały czas grzywna lub zawiasy. Chociaż i tak myślę że dzięki zainteresowaniu mediów sądy częściej sięgają po karę pozbawienia wolności. Ja to osobiście takich ......... dawałbym od razu do utylizacji. Szkoda tlenu. (2017/05/24 13:44)
No praktycznie zawsze zawiasy dostają chyba że media naglośnią sprawę a tutaj w tym przypadku co opisałem cisza była a sąd i tak pokazał że można udupić i skazał (2017/05/24 17:41)
Tak samo jak w PZW. Brak patrzenia i przewidywania tego co będzie jutro. Jedni drugich warci. Podobno PZW to MY. :))) Suka ma psy z góry skazane na śmierć itd. gdybym nie mieszkał na wsi to bym zgadywał. Nie muszę, wiem jak to ogólnie wygląda. Polska to biedny kraj nie ma kasy by o to zadbać, przykładowo tą wcześniej wspomnianą sukę wysterylizować bo PIS odda kasę księżom by ci wzywali staruszki na głosowanie.:) Przykre? Śmieszne? Prawdziwe. (2017/05/30 11:32)