Zaloguj się do konta

Żużel -czarny sport

utworzono: 2009/04/24 20:55
maniura04

jak sięcieślak w porę nie obudzi to o mistrzostwie możemy pomarzyć połowa kadry w falubazie do wymiany
[2011-08-09 12:02]

kargul

hahahaha  co ty chcesz od cieslaka jeden z najlepszych trenerow w polsce i moze na swiecie kogo ty chesz w falubazie wymieniac wszyscu dobrze punktuja jak sie nieznasz to nie gadaj takich rzeczy! [2011-08-09 13:02]

Cieślak kombinator ale facet ma nosa do trenerki i taktyki  i dzięki niemu Zielonka będzie prawdopodobnie w finale z moim Toruniem;) Bo chyba nikt nie sądzi aby  był inny skład w meczach o złoto. Te dwie drużyny są , przynajmniej teraz, za mocne aby odpaść. Ciekawe tylko czy Gorzów znów zajmie "zaszczytne" 5-6 miejsce:))) bo ciężko mu będzie z rolnikami;) z Leszna.
[2011-08-09 16:22]

kargul

heheh jankowski traktorem pojezdzi zrobi kope i bedzie porzyczepnie...heheh ale cieslaka-shreka jako trenera sobie bardzo cenie pozdROW... [2011-08-09 20:57]

No i Rzeszów dostał ostre lanie od Falubazów......... Leszno też oberwało od Gorzowa... [2011-08-15 10:17]

striggley

byłem na tym meczu i moim zdaniem był to najlepszy mecz sezonu mimo tak wysokiej przewagi falubazu ale biegi były naprawdę zacięte i było widać świetną walkę no i nasi kibice którzy tworzą ten nie powtarzalny klimat do tego jeszcze przyszła na mecz reprezentacja polskich siatkarek i widowisko było naprawdę na wysokim poziomie .......hej FALUBAZ !!!!
[2011-08-15 10:50]

kargul

i bardzo dobrze falubaz bedzie miał majstra znowu pozdROW [2011-08-15 11:47]

kargul

a moze fani speedwaya by sie wpisali do grupy ??/;-) [2011-08-15 11:47]

ypman666

unibaks też dał rade zniszczył betard jak talala haha pewnie w finale z falubazem a to wynik otwarty.
[2011-08-15 13:50]

Jeszcze pytanie czy Falubaz da radę Lesznu jeśli oczywiście do zdrowia wróci Bally, Pavlić i Skóra bo to co pokazała Unia w meczu z Gorzowem jadąc tylko dwoma zawodnikami to może być różnie. Podobnie sprawa ma się z Unibaxem i Stalą. To są PO więc każdy wynik jest możliwy ale i tak obstawiam finał moich Krzyżaków z Zielonką. Oj fajnie było by zrewanżować się za 2009 i w normalnych warunkach i bez wałków odjechać te dwa mecze.
[2011-08-15 16:22]

kargul

mysle ze w lesznie jura i bally nie wroca ale....jestem za falubazem gorzowa nie lubie oprocz cyrana bo tam gollob z pedersenem jezdza a ja takich cwaniaczkow nie lubie pedersen -jak to okreslim greg walasem 2 lata temu KAWAŁ SZMATY...nie musze tlumaczyc czemy chyba nie?..... pozdROW dla prawdziwych kibicow i zużlowcow ;-) [2011-08-15 16:53]

khead

czekamy teraz na wynik Torunia u siebie z Wroclawiem. Falubaz, Unibax i Stal na pewno wchodza, Unia jako LL. Unia nawet z Balinskim i Pavlicem nie bedzie taka mocna. Tam tylko Jarek Hampel jezdzi i Troy Batchelor. Janusz Kolodziej pogubil sie w tym sezonie, chyba przesadzil ze zmianami w teamie. fakt, ze Unia ma w tym roku ogromnego pecha. mam nadzieje, ze final bedzie Falubaz - Stal, bo jednak Unibaxu bedziej od Gorzowa nie lubie. to co Australijczycy z Torunia po finale w 2009 roku z szalikiem zolto-bialo-zielonym zrobili, wola o pomste do nieba. najgorsze, ze nie wyciagnieto zadnych konsekwencji wobec nich, a calosc jeszcze telewizja pokazala....
[2011-08-16 09:42]

kargul

torunia i tak nie lubie może oprócz sullivana który jest naprawde spoko na torze..... ale czemu wy nadal nie chcecie sie zapisać do grupy żużlowej przecież jest otwarta.... [2011-08-16 10:54]

Kolego "khead" lepiej sobie przypomnij jaki były wtedy przekręty w Zielonej z torem. To było zwykłe oszustwo ze strony Żyta i spółki. Bronić nie będę Chrisa i Darcego ale wcale się im nie dziwię. Świńskim zachowaniem, bo tak trzeba nazwać je, odpłacili za chamskie wałki Falubazu. Zresztą sam się zastanawiam jak bym się zachował na ich miejscu mimo iż jestem człowiekiem spokojnym i wyważonym ale wtedy Zielona przegięła strasznie pałę. I dlatego do tej pory jest to najbardziej znienawidzony klub w naszej lidze. Choć uczciwie przyznam że obecnie klub który najmniej cenię to leszczyńska Unia. Tu do tej pory preparują tor co zresztą jest potwierdzone decyzjami sędziów i GKSŻu karzących ten klub za złe-"nieregulaminowe" przygotowanie toru. Co do samej mocy Unii to jak wróci Bally i Pavlić to mogą być naprawdę mocni bo zawodnicy wracający po kontuzji czasem mają niesamowitą formę vide Kościecha z 2009r. Ale i tak dalej obstawiam finał Zielona-Toruń.
[2011-08-16 19:11]

kargul

z leszna lubie hampela i kolodzieja ktoremu pan dworakowski zabronil wystepow w lidze szwedzkiej gizatulin rezygnuje z jazdy w polonii w pt emil sajfutdinow ma podlaj taka sama decyzja na moje oko chodzi o talar pozdROW [2011-08-16 20:49]

khead

Kolego "khead" lepiej sobie przypomnij jaki były wtedy przekręty w Zielonej z torem. To było zwykłe oszustwo ze strony Żyta i spółki. Bronić nie będę Chrisa i Darcego ale wcale się im nie dziwię. Świńskim zachowaniem, bo tak trzeba nazwać je, odpłacili za chamskie wałki Falubazu. Zresztą sam się zastanawiam jak bym się zachował na ich miejscu mimo iż jestem człowiekiem spokojnym i wyważonym ale wtedy Zielona przegięła strasznie pałę. I dlatego do tej pory jest to najbardziej znienawidzony klub w naszej lidze. Choć uczciwie przyznam że obecnie klub który najmniej cenię to leszczyńska Unia. Tu do tej pory preparują tor co zresztą jest potwierdzone decyzjami sędziów i GKSŻu karzących ten klub za złe-"nieregulaminowe" przygotowanie toru. Co do samej mocy Unii to jak wróci Bally i Pavlić to mogą być naprawdę mocni bo zawodnicy wracający po kontuzji czasem mają niesamowitą formę vide Kościecha z 2009r. Ale i tak dalej obstawiam finał Zielona-Toruń.

:) no w Toruniu zawsze beda mowic, ze w Zielonej przed finalem kombinowali z torem :) prosze Cie, robili wszystko, zeby te zawody objechac, w koncu nawiezli nowej nawierzchni za kupe kasy. chcialbym zauwazyc, ze final Torun przegral u siebie. Torun mogl wygrac zawody na Motoarenie i byscie mieli zloto. jezeli chcecie do kogos miec pretensje, to miejscie je do PZMotu i GKSŻ za ustalenie terminu finalu na pore, gdzie prawie non stop pada. wkurza mnie to, ze wszyscy sie dopatruja teorii spiskowych ze strony Falubazu. nie da sie ukryc, ze klub z Zielonej jest jednym z najlepiej zarzadzanych klubow zuzlowych w Polsce, ba na Świecie, bo sami wiemy, ze nasza liga jest najsilniejsza. zobacz gdzie byl Falubaz jeszcze niedawno. z drugiej ligi klub wyciagnal Dowhan i w dwa lata pozniej juz byl medal i tak przez 3 kolejne lata. piszesz o Unii, ze ja cenisz. ja tez ja cenie i szanuje. wychowalem sie na Smoczyku, tam sie nauczylem chodzic na zuzel i przez dlugie lata dziecinstwa i wczesnej mlodosci kibicowalem Unii. jednak mieszkam w poludniowej czesci lubuskiego i do ZG mialem blizej niz do Leszna i w koncu magia Falubazu mnie opanowala. zeszloroczny final mnie uszczesliwil z tego powodu. dwie moje druzyny stanely na najwyzszym stopniu podium :)
ja przed sezonem tez obstawialem final Zielona - Torun. chcialbym jednak miec w koncu final Falubaz - Stal. jest on jak najbardziej realny, bo polfinal Gorzow - Torun jest bardzo realny. jak Wroclaw przyjedzie na Motoarene, o ile skompletuje sklad, i powalczy, to moze nie dostana 61-29. wtedy jeden polfinal Stal - Apator, drugi Falubaz - LL (prawdopodobnie Unia)
wracajac do torunskich Australijczykow, to nic w ogole ich zachowania nie tlumaczy. to sa sportowcy i porazke powinni honorowo znosic. dziwie sie, ze nie bylo zadnej reakcji ze strony dzialaczy zuzlowych. moze to nie barwy narodowe, tylko klubowe, ale wszyscy dookola wolaja o szacunek miedzy kibicami rywalizujacych druzyn, a sami zawodnicy zachwuja sie zupelnie inaczej i to jeszcze pokazuje telewizja. brawo dla tych panow!!
moglbym jeszcze troche prowadzic swoj wywod o zuzlu, ale co to by dalo. skoncze tym, ze ten sport traci na swoim pieknie, od momentu wprowadzenia nowych tlumikow. ktos po tej decyzji zgarnal pewnie niezla sumke  i pozbawil kibicow emocji...
[2011-08-16 22:52]

ypman666

unibaks na mistrza idzie jak obudzi sie holta to złoto mamy w kieszeni
[2011-08-17 09:56]

Kolego"khead" to mnie ubawiłeś do łez;) Klub ZKŻ SSA jest jednym z najlepiej prowadzonych na świecie?! To jakim cudem ciągle wyciąga łapę po miejska kasę bo nie może zamknąć budżetu? Kolego nie wiem czy Ty się trochę znasz na sporcie ale informuję iż KAŻDY klub zawodowy musi sam się finansować a nie latać po jamłużnę do miasta. To już nie te lata- socjalizm. Jak się nie ma odpowiedniej ilości sponsorów to się nie zatrudnia tak drogich zawodników. Poza tym walka polityczna Dowhana z Kubickim jest delikatnie mówiąc niesmaczna. Dodatkowo wracając do pamiętnego 2009 r to esbek Żyto kazał w niedzielę rano przed samym 1 podejściem do finału zaorać tor na 20 cm mimo iż wszyscy się spodziewali opadów. Ale po trupach do złota bo fallusy domyślały się że moi na tak przyczepnej nawierzchni nie pojadą. A gadanie o wielkich chęciach rozegrania meczu w Zielonej i dowiezieniu nowej nawierzchni to mżonka. Nawierzchnia została dowieziona tylko dlatego iż Falubazowi groził walkower za nieprzygotowanie toru. Taka jest niestety prawda także sorki ale ten klubik nie jest profesjonalnie prowadzony. Lepiej spójż na mój Unibax, gorzowską Stal, leszczyńską Unię. Tak PROFESJONALNIE PROWADZI SIĘ drużyny a nie jak w Zielonej Górze. Jedynie za co możecie podziękować Dowhanowi to wyciągnięcie klubu z długów ale ostatnie trzy lata traktuje on go jako odskocznię do wielkiej polityki-senat. PS. Fakt niepodważalny: przegraliśmy finał u siebie 40-38, zgadza się ale pamiętasz ile 1 runda w Zielonej była przekładana? 5! Toruńscy zawodnicy Jaguś i Miedziński oficjalnie mówili że mają już dość tych podchodów i są tym znudzeni. I jak tu wygrywać mecze gdy nawet zawodnikom już dawno opadły ręce? W normalnych warunkach bez kombinowania to Unibax pewnie by się cieszył ze złota ale oszustwo czasem popłaca zwłaszcza w Polsce, niestety:(
[2011-08-17 17:04]

khead

no to widze, ze jestes bardzo dobrze poinformowany. w kazdym klubie masz pewnie szpiegow :) bajki o zaoranym torze przy W69 w Toruniu sa bardzo popularne. akurat Miedzinski, czy Jagus nie sa zadnymi autorytetami w tym sporcie. jeden placzek, a drugi zakonczyl kariere, bo mu nie szlo. rewelacja. w ZG kasa z miasta ma isc na stadion, dlatego Dowhan tak o nia zabiega. cala wojna miedzy nim, a Kubickim wszystkich smieszy nie tylko kibicow z innych miast.
skoro twierdzisz, ze Falubaz niezasluzenie zdobyl wtedy zloty medal, to mi odpowiedz na pytanie, ktore zadalem we wczesniejszym moim poscie, dlaczego Torun nie wygral zlota na wlasnym torze?
szczerze mowiac lata mi to kolo tylka, co kto mysli o Falubazie. wiadomo przeciez, ze kazda matka swoje dzieci chwali. Tobie sie nie musi podobac, to co dzieje sie w ZG, to nie Twoje podworko. fajnie, ze ciagle wspominacie pamietny final z 2009 :D Wam pozostal zal i ciagle psioczenie na Falubaz. macie fajny stadion, klub tez zarzadzany widac dobrze, ale kibicow, to macie, jak niektorych zawodnikow - placzkow!!
[2011-08-17 20:33]

kargul

dobrze kol.khead...... only zg falubazzzzzzzzzzzzz a przy okazji dzisiaj na rybkach jeden sum 45cm ;-) [2011-08-17 21:01]

Kolego khead to już Tobie odpowiedziałem dlaczego Toruń nie zdobył wtedy majstra. Zawodnicy po prostu mieli w dupie ciągłe przekładanie meczu. Co do zaoranego toru to nie napisałem że powiedział to Miedzin czy Jagoda. Czytaj ze zrozumieniem, proszę.  A ja te wiadomości mam od znajomego z ZG a na dodatek potwierdziły się na SportowychFaktach.pl gdzie jasno były wypowiedzi o oraniu w niedzielę rano- czytaj chamskiej PREPARACJI TORU. Poszperaj co się wtedy pisało. A że tak nasiąkł na tyle dni to powinniśmy dostać walkowera za nieregulaminowe przygotowanie go do zawodów. Czy ja dalej przeżywam tamten finał? Kiedyś tak, obecnie mam to gdzieś ale nie lubię oszustwa szczególnie w sporcie a wtedy było to ewidentne oszustwo ze strony Żyto Sp. I też proszę nie pisz o świetnie zarządzanym klubie Falubaz bo śmiać mi się chce. Czytam, obserwuję i mam nadzieję że jak tylko Dowhan odejdzie to klub Twój stanie się w pełni profesjonalnym przedsiębiorstwem wolnym od polityki i wyciągania rączki po Waszą Drodzy Zielonogórzanie kasę, kasę z Waszych podatków. Tak jak w Toruniu, Gorzowie czy Lesznie. Tego jeszcze raz życzę.
[2011-08-18 01:14]

khead

ja mam inna wersje o "oraniu" toru. zasugerowali to sami zawodnicy, bylo to tzw odkrycie toru, zeby chociaz troche przeschnal. nie wiem, czy wiesz ale wtedy nie bylo sprawnego drenazu toru przy W69, stad tez duzo wody zalegalo na torze. ja wiem, ze kazdy sie doszukuje teorii spiskowych, czego ludzie nie wiedza, albo nie zobacza, to sobie dopowiedza sami :)
co do Dowhana i jego sposobu zarzadzania i sprawy z prezydentem. on wyciagnal uwczesny ZKZ z dlugow, splacil wszyskie zaleglosci, doprowadzil klub do stanu obecnego. nikt poza nim nie chcial sie tego podjac, on natomiast mlody biznesmen porwal sie z motyka na ksiezyc i mozna powiedziec, ze mu sie udalo. jezeli chodzi o pieniadze od miasta, to jak juz Ci wczesniej pisalem potrzebane sa pieniadze na infrastrukture, ktora od miasta dzierzawi stowarzyszenie ZKZ. nie wiem, czy zauwazyles jaki mamy fajny slup od oswietlenia na trybunie na pierwszym luku? nie wiem, czy slyszales o trybunie tanczacej labado razem z kibicami. nie wiem, czy slyszales, ze nie mamy systemu wejsc na stadion. nie wiem, czy wiesz, ze przed sezonem zostala przeprowadzona zmiana geometrii toru i poprawiony zostal system odprowadzania wody z toru, miedzy innymi po to, zeby tegoroczny final miedzy Falubazem i Apatorem nie byl co chwile przekladany. to ostatnie zostalo zrobione na koszt stowarzyszenia, badz spolki, tego nie wiem akurat. wszystkie powyzsze mankamenty to wina pana Kubickiego, ktory pare lat temu obiecal na forum opinii publiczej super stadion. super prezentacja, a wyszla z tego niespelniona obietnica przedwyborcza. sa inne sprawy niezamkniete miedzy tymi dwoma panami i niestety swoje brudy probuja prac rowniez na forum ogolnym. to sie nie podoba wszystkim, kazdy ma juz dosc i obawiam sie nie niebawem kibice Falubazu, Zastalu i mieszkancy miasta napisza petycje o odwolanie Kubickiego.
ja wiem, ze przez to wszystko Falubaz jest nielubiany w Polsce. do tego dochodzi promocja zuzla w tv TVN, miedzy innymi w serialu 39 i pol. byla tez plota, ze ITI ma przejac pakiet wiekszosciowy ssa :) i to kolejna bzdura powstala przez ludzi :)
piszesz o zarzadzaniu w Toruniu, Lesznie czy Gorzowie. co do dwoch pierwszych miast sie zgodze. u Was Motoarena nalezy do miasta, czy klubu? w Lesznie na pewno zuzlowcy maja spokoj, krzykaczy sie wyrzuca (Kasprzak, Pawliccy - wlascie Piotr senior, ale synow tez zabral), ale w obecnej sytuacji jakiej sie ten klub znalazl, to na pewno nie mozna pozazdroscic. jezeli chodzi o Gorzow, to zauwaz, ze tam co kilka lat wydawano kupe pieniedzy na zuzel, miedzy innymi najdrozsze transfery Bajerski, czy Okoniewski. co bylo pozniej? spadek. zobacz ile kasy teraz idzie na ten klub. pan Komarnicki zarobil na budowie stadionu, ttroche pieniedzy wlozyl w klub, pozyskal sponsorow, obiecywal zlote gory i co? obawiam sie, ze nasz mistrz Swiata niebawem zrezygnuje ze startow w Stali i wroci do Bydgoszczy, albo Tarnowa. Wladkowi moze sie tez niebawem znudzic ciagle pompowanie kasy i brak sukcesu sportowego.
Twoje wytlumaczenie, ze zuzlowcom sie nie chcialo jechac po ciaglym odwolywaniu meczu w ZG jest conajmniej smieszne :) to chyba tlumaczenie kibicow z Torunia :) kazdy szanujacy sie sportowiec, ktory zyje z uprawiania sportu chce byc mistrzem i nawet jak mu sie noga powinie, czy jedne mecz nie wyjdzie bedzie chcial udowodnic, ze to on zasluguje na pierwsze miejsce. Waszym chlopcom czegos zabraklo, ja bym powiedzial, ze jaj, ale kazdy nazywa to po imieniu...
[2011-08-18 09:41]

kargul

miedziak i wiesław to nie jest dla mnie autorytet umiejetnosci i kultury na torze najlepszy w kulturze i jak narazie w umiejetnosciach jest ....GREG hancock ;-) tor byl przygotowany dobrze a co chcieliscie zeby final byl dopiero w listoadzie jak tor wyschnie nawiezli nawierzchni i sciagneli maszyny za kupe kasy i tyle tor byl dobry i tyle ale....co tam bylo minelo moja zielonka wygrala ;-);-);-) widze ze z tego sie juz robi sliski temat wiec..narazie pozdROW;-) [2011-08-18 10:35]

kargul

dobra KONIEC przekrzykiwania sie sta lko to sie nie odstanie!!!!! mam smutne info....

Podczas treningu na stadionie żużlowym w Gnieźnie doszło do wypadku z udziałem siedemnastoletniego adepta sportu żużlowego. Mimo natychmiastowej akcji ratowniczej i przewiezienia go do szpitala, w wyniku odniesionych obrażeń zmarł.

- W dniu 17 sierpnia 2011r. podczas treningu na stadionie żużlowym w Gnieźnie doszło do wypadku z udziałem siedemnastoletniego adepta sportu żużlowego. Mimo natychmiastowej akcji ratowniczej i przewiezienia go do szpitala, w wyniku odniesionych obrażeń zmarł - poinformował Grzegorz Buczkowski, rzecznik prasowy Towarzystwa Żużlowego Start Gniezno. żródło:sportowefakty.pl rybnik pamięta [*] [2011-08-18 10:41]

ypman666

szkoda młodego sportowca ale ryzyko jest wpisane w ten sport
[2011-08-20 20:25]