Oj mielec, mielec! Faktycznie mielesz językiem trzy po trzy, w dodatku niegramatycznie! Nie ma takiego określenia, że składka "zobowiązuje do połowu", he, he! Składka uprawnia do połowu, ale między "uprawnia", a "zobowiązuje" jest ogromna różnica, wręcz przepaść!!! Poza tym trzeba umieć odróżnć składkę członkowską od opłaty za wędkowanie, a nie mącić w głowach pisaniem o dwu równocześnie płaconych składkach członkowskich!!! Życzę "ugramotnienia"!!!
Ja do Mirka tylko jedno zdanie! Nie zapominaj Mirku, że większość z nas, emerytów płaciła przez długie lata pełne składki bez taryfy ulgowej z naszych ciężko zapracowanych złotówek, choć nieraz musieliśmy rezygnować z wielu innych rzeczy żeby raz w roku tę dość drogą "kartę" opłacić, więc teraz, gdy nasze emerytury mają coraz mniejszą siłę nabywczą, chyba nam się w końcu też ulga należy, nieprawda???
Pozdrawiam!
emeryt Zbigniew z Pomorza
(2010/11/09 22:04)A czy sobie Mirku potrafisz wyobrazić, ile ja tych drogich składek bez ulgi zapłaciłem przez 58 lat, bo należę do PZW od 8-go rokużycia i tylko w wieku szkolnym miałem ulgową opłatę??? Chyba teraz po tylu latach odmawiania sobie wielu rzeczy żeby co roku tę dość drogą "kartę" opłacić, coś nam się na starość też należy ulgowo, bo nasze emeryturki też tracą każdego roku siłę nabywczą i niejeden nadal musi sobie czegoś odmówić, by mógł dalej wędkować! Przemyśl to sobie i nie wyciągaj pochopnych wniosków, bo wielokroć słabe zdrowie też nie pozwala zbyt często na wypady nad wodę!!!
Pozdrawiam!
emeryt Zbigniew z Pomorza
(2010/11/09 22:12)Oj mielec, mielec! Życzę "ugramotnienia"!!!
Jednorazowe opłaty, to są na łowiskach komercyjnych! Czy z wód PZW też chcesz je zrobić, taką "budke telefoniczną"???(2010/12/07 18:58)
Na wodach PZW też są opłaty jednorazowe hmmm jak zwał tak zwał. Co do budki to już jest zrobiona ni trzeba robić lecz wrzuca się bilony nie monety co gorsza po wrzuceniu wielu nie uzyskuje żadnego połączenia.
Emeryci /renciści zniżki na to na tam to ,emeryci/renciści są biedni bo mają małe emerytury/renty ,robią obniżając stawki bo muszą dorobić do emerytury/renty .Siedzą na rybach 24/na dobę bo nie ma nic do roboty a z babą po tylu latach jest jak gołemu w pokrzywach.Tylko dziadki zastanówcie się co my będziemy mieć 40-55%tego co zarabiamy więc za 10-25lat wiecie co to będzie warte nic totalnie nic a chińskie trampki co teraz kosztują 20zł będą kosztować dwa razy tyle .Więc przestańcie narzekać bo kryzys dopiero nadejdzie a Wy teraz tylko czujecie delikatne jego pierwsze objawy.I przestańcie słodko pierdzieć że nasze pokolenie nic nie robi bo robi nie więcej nie mniej a tyle samo .Dokładnie tyle co Wy a więcej nie dostanie pamiętajcie też o Nas młodszym pokoleniu które wcale nie ma lepiej.
A ciebie "Jot"'ku co znów zabolało??? Widocznie tak samo "uważnie", jak on skoro też sie nie doszukałeś odpowiedzi! Ale się nie dziwię, bo wściekłość potrafi "zaślepić"! Nie rzucaj się tak, tylko trzymaj się tematu zamiast kąsać!!!