PRZEPIS NA SZARLOTKĘ – DLA FACETÓW !
Z lodówki wyjmij 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę – następnym razem uważaj.
Weź sporą miskę i wbij jajka, rozbijając je o brzeg naczynia.
Wytrzyj podłogę – następnym razem bardziej uważaj ! w misce mamy 5 żółtek.
Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka, zacznij ubijać żółtka.
Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu…
Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka: tyle dokładnie potrzeba na szarlotkę.
Oklej ściany i sufit w kuchni gazetami, meble przykryj folią – będziemy dodawać mąkę.
Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.
Sprawdź czy ściany i sufit są szczelnie oklejone, przystąp do miksowania.
Weź szybciutko prysznic.
Weź 4 jabłka i ostry nóż.
Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka… przemyj kciuk jodyną.
Potnij jabłka w kostkę, pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę. Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.
Jedyne pozostałe jabłko, pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj pod wodą.
Wymieszaj mikserem wszystkie składniki w naczyniu, umyj lodówkę, bo jak zaschnie to nie domyjesz.
Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.
Po godzinie – jeśli nie widać żadnych zmian – załącz piekarnik.
Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną ! Otwórz okno i piekarnik.
Coś z większą zawartością alkoholu, pozwoli szybko zapomnieć o tym horrorze.
(2014/05/09 07:50)