Zaloguj się do konta

Zmiana miejsca zawodów gruntowych nocnych z Barkow

utworzono: 2013/07/18 07:08
grigorek

Mam takie pytanie-dlaczego zawody gruntowe nocne sierpniowe zostały miesiąc przed przeniesione na Kodrąb?Czy biorąc po uwagę to iż Kodrąb należy teraz do naszego koła to już całe grand prix będzie tam rozgywane...?Przecież jest tyle ciekawych zbiorników i miejsc do rozgrywania zawodów.Weżmy również to pod uwagę że niektórzy lubią zabawy z tyczką a inni lubią dalekie rzuty gruntówka.Niestety ten dość wąski "KANAŁ" tym drugim nie daje żadnej przyjemności z startu na tego typu zawodach w tym właśnie miejscu.                                                                                                                        Pozdrawiam serdecznie i liczę na wyrozumiałość kolegów-nieco zawiedziony wędkarz :-(
[2013-07-18 07:08]

dugesia

Powód zmiany miejsca zawodów jest bardzo prozaiczny. Linia brzegowa w Barkowicach umożliwia wyznakowanie 25-27 stanowisk, natomiast na najbliższe zawody mamy zapisanych 32 zawodników. być może przyjedzie więcej. Wynika z tego jasno, że w Barkowicach może zwyczajnie zabraknąć miejsca. Pomijam już sprawę utrudnionego dojścia, czy też problemów z dzierżawcami odcinków brzegu. Ponadto Kodrąb jest bliżej, więc jest szansa na jeszcze szersze zainteresowanie zawodami wśród wędkarzy naszego koła, a chyba nam wszystkim zalezy na tym, aby imprezy organizowane przez nasze koło były dostępne dla jak największej rzeszy koleżanek i kolegów wędkarzy.Mieszkamy w takim rejonie, że możliwość wyboru miejsca wędkowania mamy bardzo ograniczoną. Zbiornik w Cieszanowicach? W okresie letnim wędkowanie z plaży to czyste szaleństwo. Słok? Miesiąc w miesiąc?! Przedbórz? Już i tak wędkarze z Przedborza niezbyt chętnym wzrokiem patrzą na wędkarzy z Radomska. I jakoś się nie dziwię.Został nam Zakrzówek. Osobiście lubię ten zbiornik, lecz jest tak chimeryczny, że można zejść nie tylko bez ryby, ale i bez brania. Cieszmy się więc, że mamy chociaż taki zbiornik jak Kodrąb.

[2013-07-18 21:44]

grigorek

Witam w sumie kolega w dobry sposób uzasadnił moje pytanie.Jak to mówią "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma".Mam jeszcze jedno pytanie-chodzi mi o pojęcie zawody gruntowe.Czy wymagany jest na takich zawodach "feder" bo na przykład ja wole grube gruntowe teleskopy a na dobrego federa mnie po prostu nie stać.A wiadomo są to zawody amatorskie...
[2013-07-20 12:45]

dugesia

Witam.Co do uzasadnienia, taka smutna rzeczywistość, niestety.Jeśli zaś chodzi o metodę gruntową, to w zasadzie chodzi o to, że nie łapiemy na spławik.Czyli wszelkie teleskopy, karpiówki, feedery, pickery, do tego ciężarki, koszyki, sprężyny, bombki, sygnalizatory, dzwoneczki itp., itd.Czyli gruntowe teleskopy jak najbardziej się nadają.Czyli do zobaczenia na wodą na najbliższych zawodach gruntowych :)
[2013-07-22 07:54]

grigorek

No to dzięki za odpowiedż i dozobaczenia w sierpniu.
[2013-07-22 10:09]