Złowił ryby w swoim stawie i został skazany
utworzono: 2013/05/27 16:33
Witam
Chciałbym podzielić się z Wami treścią dzisiejszego programu "Interwencja". Obejrzyjcie, przeczytajcie i z czystym sercem powiedzcie temu człowiekowi w oczy "nie miałeś prawa łowić W SWOIM STAWIE, NA SWOJEJ DZIAŁCE". Kurde, tracę nadzieję, że ten kraj obije się jeszcze z politycznego i prawniczego dna.
http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1318052
Wypowiedzcie się, bo tego nie da się przemilczeć. Urzędnicy i prawnicy męczą biednego schorowane mężczyznę, szczerze mówiąc inwalidę z powodu ryb o wartości 9 zł i 5 gr. Sam mam orzeczenie o niepełnosprawności (ja: operacyjne usunięcie lewej gałki ocznej po siatkówczaku, Pan: usunięcie kilku palców w jednej stopie i brak połowy stopy drugiej), tak jak ten Pan nie wiedziałbym co zrobić z tym fantem. W wywiadzie mężczyzna mówi, że złowił ryby, ponieważ jego świadczenie chorobowe wynosi... (fanfary) 10zł.
Brak mi słów
Może wy to zrozumiecie
pozdrawiam matip52
[2013-05-27 16:33]
też to widziałem to jest kur......... skandal za prawdziwych kłusoli niech się wezmą !!!! brak słów chcieli się wykazać !!!! [2013-05-27 16:38]
co to za cymbały. zasrani prokuratorzy którzy chcą sie wybić jak hieny na czyimś nieszczęściu szkoda słów
[2013-05-27 16:56]to są paradoksy naszego prawa i bezmyślnej interpretacji jak komu pasuje ,a biedny człowiek cierpi przez bezmyślność ludzi ludzi co siedzą na stołkach ,i wydają nasze pieniądze na idiotyczne wyroki a póżniej z tego się śmieją .skandal dla pzw też nie zabłysneli
[2013-05-27 16:57]
" to są paradoksy naszego prawa i bezmyślnej interpretacji jak komu pasuje ,a biedny człowiek cierpi przez bezmyślność ludzi ludzi co siedzą na stołkach ,i wydają nasze pieniądze na idiotyczne wyroki a póżniej z tego się śmieją .skandal dla pzw też nie zabłysneli "
No to zabłysnęli wszyscy :-( Żenada - takich co nie potrafią lub nie chcą poszukać odpowiednich aktów prawnych ( w wypadku prokuratorzy ) powinno się z miejsca wywalić.JK [2013-05-27 17:02]
widziałem fragment w wiadomościach polsatu, powiem tak: nigdy nie byłem dumny z tego kraju, wręcz bywając za granicą wstydziłem się że jestem Polakiem. W tym kraju już mnie nic nie zdziwi, a oglądając codzienne wiadomości (chyba tylko z przyzwyczajenia i dla pogody no i pogodynek:) zastanawiam się kiedy właśnie ten kraj (pod prawie każdym względem) osiągnie już dno, aby się od niego odbić. Po czym zdaje sobie sprawę, że dno to on już osiągnął dawno, tylko jakoś mu tego odbicia brak
[2013-05-27 17:09]
W tym kraju nie ma mądrych ludzi tylko k...i złodzieje, począwszy od samej góry władzy. [2013-05-27 17:17]
na prawdę gnoje, jeszcze się burak głupio śmieje a ten Pan ledwo wiąże koniec z końcem.. do garnka nie ma co włożyć, 700 zł renty, to k***a śmieszny, żyjemy w chorym kraju ;(( [2013-05-27 17:33]
Ludzie którzy piastowali publiczne, urzędnicze funkcje w PRL powinni co najwyżej dzisiaj ustawowo móc tylko sprzątać ulice, z dożywotnim zakazem zajmowania wyższych stanowisk, to by było jedyne i skuteczne lekarstwo na naszą Polską rzeczywistość.
[2013-05-27 17:49]
Też dzisiaj to oglądałem i jestem zaskoczony że w ogóle takie sprawy trafiają do prokuratury. Jak politycy wydają nasze pieniądze na swoje zachcianki to nic im nie robią. A jak człowiek który nie miał co do garka włożyć i złapał kilka ryb jeszcze o tak małej wartości to go chcą zeżreć żywcem. To jest po prostu paranoja. [2013-05-27 18:01]
eh zaczynam się przykładać do języków obcych w szkole bo nie wiem co będzie dalej z tym państwem. Nie ma to jak Polski sąd wystarczy coś zrobisz to cię udupi do końca życia . [2013-05-27 18:12]
Widziałem ten filmik chyba w ub tyg .Już nie pamiętam gdzie .Zaglądam po raz kolejny i krew mnie zalewa na polską sprawiedliwość (specjalnie z małych liter ) .Prawo to my mamy dobre ale niektórzy ludzie którzy to interpretują kwalifikują się wymiany mózgu !!! Koledzy !!! Dobrze się stało że sprawa została upubliczniona .W tej sytuacji poszkodowany (bo w istocie tak jest )ma dużo większe szanse wyjścia ze sprawy ,,cało,, A może spróbujmy mu w jakiś sposób pomóc . Widać że człowieka los doświadczył i nie bardzo wie jak walczyć z wszechładnym aparatem sprawiedliwości .Moim zdaniem zawalili wszyscy poczynając od poczatku czyli straż, policja ,prokuratura i sąd .Ciekawy jestem (a w zasadzie to wiem na 100 %) czy jeśli go uniewinnią to wielcy przedstawiciele prawa poniosą jakiekolwiek konsekwencje.Moja odpowiedż brzmi NIE !!! Gdzie w tej sytuacji jest CZŁOWIEK i jego poszanowanie .Wszyscy wykazali się niespotykaną wprost ,,wrażliwością ,,. Niestety w swoim życiu doświadczyłem ,,sprawiedliwości,, w polskich sądach .Dopiero Srasbourg załatwił wszystko ,i to bardzo szybko .
[2013-05-27 19:02]
Super macie tego prezesika w pzw, co za baran ... a prokuratura to jakiś żart nie organ państwowy. [2013-05-27 19:05]
Paranoją jest to co prorocy wyprawiają. A ten qrwa rzecznik co sie wypowiadał to do wapna sie nadaje. Nie wspomne juz o tym idiotą prezesie PZW. No i z czego debil sie śmiał? Grubas jeden.
[2013-05-27 19:12]
To jest Polska ludziom na wyższych szczeblach już nie da się podskoczyć bo nawet jak to obróci się to przeciwko tobie... [2013-05-27 19:33]
Osobiście podoba mi się poszanowanie własności prywatnej na wzór amerykański.Mój dom - moja twierdza.Niestety Polska to kraj pełen zniewiesciałych w swej treści (aż mam ochotę to po imieniu nazwać ale sie powstrzymam) przepisów.Zero poszanowania własności prywatnej!Dzis jakis frajer wejdzie do twego domu ,zamieszka a tobie trudno będzie się go pozbyc.Chciałbym mieć broń i prawo do obrony swojej ziemi i własnosci.Mężczyzna dziś nie może być mężczyzną,nie w Polsce.Ale do rzeczy: rzygać sie chce jak się widzi takie sytuacje.Mamy tylko iluzję że to co nasze na papierze jest nasze.Za taka krzywdę ktos powinien zapłacić.SKANDAL. [2013-05-27 19:46]
Kiedys jak bylem młody i ojciec żył to vzęsto powtarzał takie powierzenie. Uczonych jest duzo ale mądrych mało. Strasznie mnie wk...ła taka gadka. Teraz jak pochodze po urzędach jak pooglądam w TV niektóre programy to sam zaczynam cytowac to powiedzenie.
Czyżby po tylu latach i po zmianie ustroju nic się nie zmienilo a wręcz odwrotnie, zmienia sie na gorsze a raczej na głupsze.
[2013-05-27 19:54]
Kiedys jak bylem młody i ojciec żył to yzęsto powtarzał takie powierzenie. Uczonych jest duzo ale mądrych mało. Strasznie mnie wk...ła taka gadka. Teraz jak pochodze po urzędach jak pooglądam w TV niektóre programy to sam zaczynam cytowac to powiedzenie.
Czyżby po tylu latach i po zmianie ustroju nic się nie zmienilo a wręcz odwrotnie, zmienia sie na gorsze a raczej na głupsze.
Zmienia się na "głupsze" ponieważ wszystko teraz można zdobyć po znajomości lub dając łapówkę. raczej ciężko być prawnikiem nie mając wujka w tej branży. Nawet taki błachy egzamin na kartę wędkarską ludzie załatwiają po znajomości lub płacą pare zł więcej mimo że pytania są banalne i na połowe pytań odpowiedzi będą z życia wzięte... [2013-05-27 20:06]
Jedno zasadnicze i podstawowe pytanie, co straż rybacka robiła na prywatnym terenie 30 dni po zejściu wody? po tym okresie ryby znajdujące się w kałuży nie należą już do skarbu państwa. W tej sprawie w pierwszej kolejności powinni być ukarani dyscyplnarnie strażnicy! Nic dziwnego że jest mało ryb w naszych wodach skoro mamy taką straż rybacką.
[2013-05-27 20:44]
Zamiast monitorować teren w nocy i ścigać kłusoli łapiących na prąd i siatki, to oni przy ładnej pogodzie opuścili swoje miejsce pracy wtargneli na prywatną posesje i scigneli gościa który ledwo chodzi i widzi, tylko tyle potrafią i tylko do tego się nadają.
[2013-05-27 20:49]
ŻENADA chciałbym spojrzeć w oczy temu nadgorliwemu dupkowi,który go zatrzymał i zapytał czy jest z siebie dumny a przy okazji pochwalił swoimi sukcesami w za trzymowaniu prawdziwych kłusoli [2013-05-27 21:04]
Jaka szkoda że urzędasy za nic nie ponoszą odpowiedzialności. Za genitalja i na hak. [2013-05-27 22:09]
Widziałem ten filmik chyba w ub tyg .Już nie pamiętam gdzie .Zaglądam po raz kolejny i krew mnie zalewa na polską sprawiedliwość (specjalnie z małych liter ) .Prawo to my mamy dobre ale niektórzy ludzie którzy to interpretują kwalifikują się wymiany mózgu !!! Koledzy !!! Dobrze się stało że sprawa została upubliczniona .W tej sytuacji poszkodowany (bo w istocie tak jest )ma dużo większe szanse wyjścia ze sprawy ,,cało,, A może spróbujmy mu w jakiś sposób pomóc . Widać że człowieka los doświadczył i nie bardzo wie jak walczyć z wszechładnym aparatem sprawiedliwości .Moim zdaniem zawalili wszyscy poczynając od poczatku czyli straż, policja ,prokuratura i sąd .Ciekawy jestem (a w zasadzie to wiem na 100 %) czy jeśli go uniewinnią to wielcy przedstawiciele prawa poniosą jakiekolwiek konsekwencje.Moja odpowiedż brzmi NIE !!! Gdzie w tej sytuacji jest CZŁOWIEK i jego poszanowanie .Wszyscy wykazali się niespotykaną wprost ,,wrażliwością ,,. Niestety w swoim życiu doświadczyłem ,,sprawiedliwości,, w polskich sądach .Dopiero Srasbourg załatwił wszystko ,i to bardzo szybko .
właśnie, panie i panowie moglibyśmy mu jakoś pomóc? naprawdę szkoda mi tego pana ;( [2013-05-27 22:11]
Tak z ciekawości weszłem na stronkę interwencji i wierzyć się nie chce,zła interpretacja prawa przez strażników,sąd,proroka i całą resztę bo od kiedy to ustawa o rybactwie obowiązuje na terenie prywatnym,na jakiej podstawie określono oczko wodne , stawik wodą płynącą,a nawet jeżeli woda płynąca zajeła prywatny grunt w wyniku zalania i w ten sposób grunt przeszedł na skarb państwa( tylko musi zająć trwale) to czy właściciel wody wypłacił odszkodowanie właścicielowi gruntu.Prawo wodne i ustawa jasno określa prawa stron i sądzę że gdyby poszkodowany -mam na myśli rolnika miał kasę to jeszcze strażnicy by ponieśli konsekwencje za bezpodstawną interwencję i za wejście na teren prywatny, o pozostałych reprezetujących prawo już nie chce mi się pisać. Dobry prawnik powinien załatwić tą sprawę z dobrym skutkiem dla rolnika-inwalidy, oby tylko kochany sąd szybko sprawę rozpatrzył,szybciej niż skazał - w co wątpię znając ten dziwny kraj... [2013-05-27 23:08]