Kol camelot i inni myślący wędkarze.Ustawa o rybactwie śródlądowym okresla zasady wędkowania.Konstytucja daje Polakom prawo do swobodnego korzystania z wód.Prawo wodne określa zasady przynależności wód i ich granice.Pobieranie składek przez PZW za wedkowanie na nie swoich wodach jest podobne do tego, jak bym wykosił sąsiadowe zboże i zabrał plon>!Polecam blog Rybanaga blogspot com.Jak sie dowiesz na czym stoisz nie dasz sie wydoić przez PZW.
Kolego nie chodzi tylko o PZW, tu zawiniła administracja państwowa, która pozwala na dzierżawę swoich wód przez PZW. To państwo pozwala na łamanie prawa przez PZW. Ale pierwszym ogniwem jest właściciel tych wód (Skarb Państwa), który na to pozwala !
no cóż - jak zetne drzewo na mojej posesji bo nie bede mial drewna na opał, a mam rente 750 zl to chcialbym tylko 30 godzin za to dostac :)
politycy,tkm-y i inne tego typu chore układy towarzyskie na górze, czy nawet niekompetentni urzędnicy i funkcjonariusze publiczni TO NIE kraj! Polskę, nasz kraj ojczysty trzeba i należy szanować, a kto tego nie potrafi i kala własne gniazdo niech idzie i poszuka innego, i niech przestanie pier***** swoje "mądrości"
Panie lynx, szkoda że umiejętność czytania tekstu połączona z jego zrozumieniem jest Panu jak widać zupełnie obca. Gdyby Pan ją posiadał, to doczytałby się bez wątpienia, że nie pisałem w cytowanym przez Pana poście o szacunku do konkretnych ludzi, tylko o szacunku do własnego ojczystego kraju. Ponadto pisanie takich ważnych nazw jak Polska, Polak z małej litery, świadczyć może o braku elementarnej wiedzy na temat zasad pisowni w języku polskim, choć bardziej prawdopodobnym zdaje się być brak szacunku z Pana strony do naszego ojczystego kraju -Polski, a tym samym do zdecydowanej większości jego mieszkańców - Polaków (czyli sąsiadów, kolegów wędkarzy itd.). Biorąc pod uwagę styl Pana wypowiedzi raczej wątpliwym i bezcelowym jest dalszy mój udział w konwersacji z kimś kto i tak nie rozumie co do niego piszą/mówią. Sformułowania dotyczące mojego ojczystego kraju typu "prywatny folwark", "państewko bananowe" czy "Kraj ten jest jak padlina na brzegu-rokłada sie i śmierdzi" uważam za skandaliczne i niedopuszczalne.
(2013/06/10 08:03)