Pytanie jak w/w.
P.S. Tak z ciekawości :-D
Pytanie jak w/w.
Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Ja kiedyś złowiłem takiego 96,364 kg, na mormyszkę i żyłkę 0,10. Wtedy był to rekord
Polski, ale nie zgłosiłem.
To wyniki i tak są lepsze niż myślałem :-DDDD
A tak poważnie, to naprawdę nikt nie złowił przez przypadek niewymiarowego maluszka ?
To szkoda, i szkoda również że tego 96,364 kg, na mormyszkę i żyłkę 0,10 nie zgłosiłeś bo rekord byłby do dzisiaj nagłośniony hahaha ;-P
(2011/11/13 19:03)Mam taką wędke do łowienia sumów pod lodem to dolnika i szczytówki nie mierzyłem ale kiwok do niej miał 20 cm średnicy a cała wędka miała 10 cm. długości a plecionka do niej miała 0,006 nm.
Aha i kolowrotek to pusta szpulka po żyłce trochę przerobiona.
:-D
(2011/11/13 19:18)Mam taką wędke do łowienia sumów pod lodem to dolnika i szczytówki nie mierzyłem ale kiwok do niej miał 20 cm średnicy a cała wędka miała 10 cm. długości a plecionka do niej miała 0,006 nm.
Aha i kolowrotek to pusta szpulka po żyłce trochę przerobiona.
:-D
Ja kiedyś złowiłem takiego 96,364 kg, na mormyszkę i żyłkę 0,10. Wtedy był to rekord
Dodam ,że najlepiej biorą na dwie ochotki .Zimą sumy pobierają mało pokarmu mają małą przemianę materii i na więcej nie wezmą .(2011/11/13 19:46)
no mój miał 96,365 też nie zgłaszałem
Mi zeszłej zimy wyskoczył na lód za okoniem, którego wyciągałem. Miał 79kg, na szczęście lód się nie zarwał...
Polski, ale nie zgłosiłem.Dodam ,że najlepiej biorą na dwie ochotki .Zimą sumy pobierają mało pokarmu mają małą przemianę materii i na więcej nie wezmą .
Pytanie jak w/w.
Pytanie jak w/w.
suma spod lodu to ja tylko w tesco i z w zamrazalniku wyciagam :)
no racja, jednak chyba najlepiej zamiast 2 ochotek założyć 1 pinkę ... albo nie, bo to za dużo i w związku z małą przemianą materii jeszcze by zdechł z przeżarcia.
Ale jednak trzymajmy się TRADYCYJNYCH 2 ochotek.
Połamania podlodówek na sumach :-D
(2011/11/14 19:25)Eee.. tam słabi jesteście ja tam nawet na wędkę nie łowie. Wystarczą dwa ładunki C4 i koszyk do zbierania rybek ;) Polecam sposób ;D
Jestem Młodym i Początkującym wędkarzem i bardzo chcę poznać tajemnice tego sportu : )
(2011/11/16 11:01)Najlepiej jak mormyszka jest 2x mniejsza niż sandardowa, a i z haczykiem nie przesadzaj taki rozmiar 54 powinien wystarczyć i nalepiej to z plastiku i haczyk i tułów mormyszki.
P.S. Jeżeli czyta to jakiś młody adept wędkarstwa to są to oczywiście żarty :-DD hahaha.
(2011/11/16 17:49)