Złamana szczytówka w Mikado Golden Bay

/ 7 odpowiedzi
chciałbym się zapytać czy uwzględnią mi na gwarancję złamaną szczytówkę w połowie z mojej winy. A jak nie to czy dostanę taką szczytówkę (szukałem w internecie ale niema tam takiej) chodzi o najgiętszą. dziękuję za odpowiedzi
JKarp

CześćGdzie kupowałeś wędkę?Pytam ponieważ właśnie w tym sklepie zapytaj się o szczytówkę - określ kolor a nie sposób ugięcia. Wiem, że w Mikado bez problemu da się dokupić uszkodzoną cześć.JK (2013/04/22 21:11)

ekciak

wędkę kupiłem przez internet a szczytówka jest biała, jest blisko jeden sklep mikado jakieś 30 km od domu morze tam kupię  (2013/04/22 21:51)

u?ytkownik97004

Zamiennik zbrojony lub do samodzielnego uzbrojenia, ale wygodniej te pierwsze, dopasować do średnicy lub zeszlifować samemu, jeśli za gruba. Szczytówka - sygnalizator w feederze rzecz nabyta. Złamie się to dokupić i nie musi być z Mikado.

@JKarp, właśnie kolega powinien dopasować sobie nową pod względem ugięcia a nie koloru, choć jest pewna zależność, ale najlepiej sprawdzić w ręku.

(2013/04/22 23:19)

JKarp

@JKarp, właśnie kolega powinien dopasować sobie nową pod względem ugięcia a nie koloru, choć jest pewna zależność, ale najlepiej sprawdzić w ręku.
CześćPisałem o kolorze ponieważ jedna z kompletu została uszkodzona. Żeby w serwisie łatwo było dobrać szczytówkę najłatwiej podać jej kolor oraz model feedera.JK (2013/04/22 23:32)

mariusz62

Witam,jeśli masz problem z otrzymaniem części oryginalnej to zadzwoń do serwisu Mikado w Warszawie.Kontakt jest podany na oficjalnej stronie producent. Wytłumacz o co chodzi jaki to kij i możesz złamany element zamówić bezpośrednio u nich plus koszt wysyłki około 20 zł. Wymieniałem szczytówkę u matcha i element dotarł do mnie bez problemu. pozdrawiam (2013/04/23 08:17)

teo

Złamałem ostatnio szczytówkę w feederku.Nie bawiłem się z reklamacjami bo i czas i niekiedy problemy.Zwykły dobry sklep wędkarski ,dokupiłem szczytówkę za 11 zł i po problemie.Trzeba tylko dopasować grubość końcówki wkładowej i w miarę dopasować siłę ugięcia szczytówki i ok.Nie z kompletu ,a działa bez problemu.Niekiedy szkoda czasu,kasy na telefon i innych płatnych dodatków,no chyba że ma być oryginał .Pozdrawiam. (2013/04/23 11:25)

ekciak

dzięki za wszystkie przydatne odpowiedzi a co do teo to byłem w 3 sklepach wędkarskich i nie znalazłem tak miękkiej szczytówki (2013/04/23 18:30)