Zimowe klenie

/ 4 odpowiedzi / 3 zdjęć
Jakie polecacie przynęty (spining) na zimowe klenie .O tej porze roku lepiej szukac go w toni czy przy dnie? Łowiskiem jest rzeka średniej wielkości .
ryukon1975

No to mamy ten sam problem.:)))
Ja też codziennie szukam,czasem nawet znajduję.:) (2011/12/23 19:17)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

kaban

Przy obecnej aurze ja pozostaję przy woblerkach o stonowanej akcji, gumkach do 5cm, a wahadełka i obrotóweczki w razie czego zawsze mam przy sobie. Trafienie na aktywne ryby to podstawa sukcesu a dobór właściwej przynęty i odpowiednia jej prezentacja to druga niemniej ważna sprawa. O tej porze roku każda ryba powyżej trzydziestki to mój sukces czego i tobie życzę. (2011/12/24 13:47)

ryukon1975

Prawdę Grześ prawi.
W grudniu klenie są tam.Patrz foto.
Jednak w grudniu nie zawsze są tam dla wędkarza, i nie licz na życiówkę.Miej tylko nadzieję. (2011/12/24 14:20)

rocky1980

Dużym sprzymierzeńcem w gródniu dla nas będzie dodatnia temperatura,niemówię tu o kilkunastu stopniach,wystarczy kilka stopni powyżej zera, słoneczna pogoda,trochę naszego kunsztu wędkarskiego i jeśli w danym łowisku są klenie lub mamy takie podejrzenia,że tam są ,to mamy duże szanse na złowienie ładnego klenia,o tej porze roku przeważnie biorą te większe osobniki,na zdjeciu kolega z pięknym grudniowym kleniem który połakomił się na twisterka,bardzo dobre będą terz woblery .

(2011/12/25 11:16)