Zaloguj się do konta

Zielsko w łowisku - porada

utworzono: 2014/07/13 22:14
michal310798

Witam. Dziś wybrałem się na karpia z gruntu i złowiłem płoć 25cm.Tylko pojawił się problem. Pojechałem na nowe łowisko bo są tam podobno płocie, karpie i szczupaki. Tylko na całym stawie jest jakieś zielsko i co zarzucę zestaw to nie wiem czy ryba bierze czy to zielsko i ciężko się to wyciąga bo oblepia cały zestaw.Chciałbym spróbować na spławik to może nie będzie się plątało. Łowię tak ok. 50m od brzegu.Tylko proszę was o poradę jaki zestaw zmontować.Piszcie dokładnie wszystko jaki przypon, jakie długości itd....A no i jak zanęcić, czy może nie zanęcać ?? Co założyć na haczyk ?Koledzy proszę o wyrozumiałość bo zaczynam dopiero  [2014-07-13 22:14]

Jędrula

Jak jest dużo zielska to też będzie się czepiało . Przygotuj sobie łowisko , wyczyść z zielska , możesz użyć do tego grabi nam sznurku lub bez jak jest płytko , jak masz materac albo ponton to jeszcze lepiej . [2014-07-13 22:44]

KoFler

wczoraj byłem świadkiem jak pan w okolicach 50 pieczołowicie z łódki czyścił sobie z 30m2 łowiska z grabiami wysuwanymi na 2-3m. Dla chcącego nic trudnego, co prawda 1,5h na stojąco z grabiami, ale dał radę. [2014-07-14 09:29]

pompips

Trzeba sobie wyczyścić miejsce i najlepiej kilka bo te wyczyszczone  na zarośniętych łowiskach są dziwnym trafem zawsze zajęte :P. Jak czyścimy to pamiętajmy o tym ze niektóre gatunki trą się na roślinach więc zachowajmy umiar w czyszczeniu wyczyśćmy sobie tylko niezbędne minimum.
[2014-07-15 10:30]

spines21

utworzono: 2014/07/20 20:53

Staw

»   »   » 

Wędkarstwo spławikowe » Karp »

Post został dodany w grupie:

Duże ryby na spławik, spławikowcy 

Grupa ta powstałą z myślą o niedocenianym łowieniu metodą spławikową,którą można złowić bardzo duże …»

800 wędkarzy
160 wątków
Subskrybuj

michal310798Witam. Zaczynam łowić w stawie który jest mocno porośnięty jakimiś glonami. Łowiłem z gruntu ale wszystko zielsko się owija. Kolega polecił mi żebym łowił na spławik przy dnie. Powiedział żebym narpiew określił głębokość a potem zarzucił zestaw i potem rzucał zanętę koło spławika. Czy to dobra rada ??? I jak powinien wyglądać taki zestaw ?? Z góry dzięki :D
[2014-07-20 20:57]

spines21

utworzono: 2014/07/21 15:56

ŁOWIENIE SPŁAWIKIEM

»   »   » 

Wędkarstwo spławikowe » Karp »

Post został dodany w grupie:

Duże ryby na spławik, spławikowcy 

Grupa ta powstałą z myślą o niedocenianym łowieniu metodą spławikową,którą można złowić bardzo duże …»

800 wędkarzy
160 wątków
Subskrybuj

michal310798Witam. Zaczynam łowić w stawie który jest mocno porośnięty jakimiś glonami. Łowiłem z gruntu ale wszystko zielsko się owija. Kolega polecił mi żebym łowił na spławik przy dnie. Powiedział żebym narpiew określił głębokość a potem zarzucił zestaw i potem rzucał zanętę koło spławika. Czy to dobra rada ??? I jak powinien wyglądać taki zestaw ?? Z góry dzięki :D

[2014-07-21 17:22]