Zaloguj się do konta

Zginął wędkarz

utworzono: 2012/06/30 23:28

Dzisiaj w Kiczycach koło Skoczowa zginął wędkarz. Policja wyjaśnia sprawę. Z tego co słyszałem to świadkowie twierdzą, że zahaczył żyłką lub wędką o linię wysokiego napięcia. Razem z nim zginął też piesek który siedział obok. Zginął oddając się swojej pasji:/ [2012-06-30 23:28]

JOPEK1971

Dzisiaj w Kiczycach koło Skoczowa zginął wędkarz. Policja wyjaśnia sprawę. Z tego co słyszałem to świadkowie twierdzą, że zahaczył żyłką lub wędką o linię wysokiego napięcia. Razem z nim zginął też piesek który siedział obok. Zginął oddając się swojej pasji:/

Na wędce jest naklejka informująca o tym by nie łowic w burzę lub pod wysokim napięciem.Szkoda psa,bo czytac nie potrafi.

[2012-06-30 23:45]

JOPEK1971

Dzisiaj w Kiczycach koło Skoczowa zginął wędkarz. Policja wyjaśnia sprawę. Z tego co słyszałem to świadkowie twierdzą, że zahaczył żyłką lub wędką o linię wysokiego napięcia. Razem z nim zginął też piesek który siedział obok. Zginął oddając się swojej pasji:/ 

Nie potrafił chyba czytac.Pieska szkoda,bo nie potrafił przeczytac na wędce ostrzeżenia.Pan tego pieska zapłacił wysoką cenę za swoją głupotę.

[2012-06-30 23:49]

Kracikk

;<

[2012-07-01 08:01]

krzychu64

[*] [2012-07-01 10:19]

Piotr 100574

(*)
[2012-07-01 10:22]

kamil11269

<*> [2012-07-01 10:37]

jurek

[2012-07-01 11:04]

Bernard51

Moze bardziej łagodnie nikt nie jest z nas "mądry" ale mniej lub bardziej -rozsądny, ostrozny, a niestety skutki sa jakie sa??

JOPEK1971 Ma racje napewno ale przypadki chodza po ludziach?
[2012-07-01 11:08]

goody1985

[*][*]

niech mu wiecznie ryby biorą 

[2012-07-01 11:09]

pawlo698

[*] [2012-07-01 11:17]

Nie potrafił chyba czytac.Pieska szkoda,bo nie potrafił przeczytac na wędce ostrzeżenia.Pan tego pieska zapłacił wysoką cenę za swoją głupotę.

Niektórzy muszą się wszystkiego doczepić... [*] [2012-07-01 13:22]

Sitownik

Wybacz, ale o zmarłych się mówi dobrze albo w ogóle więc prosze nie pisz co o nim sądzisz a pomyśl co czuje jego rodzina..

[2012-07-01 14:07]

CZzesio

....wystarczy chwila nieuwagi , zamyślenia i ...  [*]

[2012-07-01 14:33]

Majster 81

ŚWIEĆ PANIE NAD JEGO DUSZĄ.
[2012-07-01 14:45]

rusikus

zapewne potrafil czytac i zapewne wiedzial ze wedka przewodzi prąd

a moze byl tak zafascynowany miejscowka i ze nie przyuwazyl ?

(*)

[2012-07-01 15:00]

[*] [2012-07-01 15:44]

[*] [2012-07-01 15:48]

eXotic

[*] [2012-07-02 09:45]

spinner6

[*] [2012-07-02 09:50]

Hubson8

[*] .  [2012-07-02 11:07]

maras74

Na wędce jest naklejka informująca o tym by nie łowic w burzę lub pod wysokim napięciem.Szkoda psa,bo czytac nie potrafi.

Zginął człowiek to przykre. Osobiście znam wędkarza, który podczas spiningowania  przechodził pod linią wysokiego napięcia i przeskoczył ług elektryczny (czy tam coś)na kija (musiała być duża wilgotność) faceta poparzyło ale przeżył. Prawda jest taka, że z kijami węglowymi trzeba uważać nie tylko podczas wyładowań atmosferycznych ale i przy przewodach i liniach z wysokim napięciem i wcale nie trzeba dotknąć przewodu żeby zostać porażonym.
[2012-07-02 11:24]

szkarlupnia3

Moim zdaniem pisanie w tym miejscu o analfabetyźmie czy też głupocie nieżyjącego wędkarza jest wybitnie nie na miejscu. 

To był nieszczęśliwy wypadek, który z głupotą nie ma nic wspólnego.

Dziwię się, jak łatwo przychodzi niektórym oceniać ludzi, których w ogóle nie znają.

|*|

[2012-07-02 12:44]

JOPEK1971

Zginął człowiek to przykre. Osobiście znam wędkarza, który podczas spiningowania  przechodził pod linią wysokiego napięcia i przeskoczył ług elektryczny (czy tam coś)na kija (musiała być duża wilgotność) faceta poparzyło ale przeżył. Prawda jest taka, że z kijami węglowymi trzeba uważać nie tylko podczas wyładowań atmosferycznych ale i przy przewodach i liniach z wysokim napięciem i wcale nie trzeba dotknąć przewodu żeby zostać porażonym.
Kiedyś miałem takie zdarzenie że nie było burzy,tylko ciemna chmura wisiała nad nami.Żyłka łukiem szła do góry,próbowaliśmy ją zatapiac,ale to nic nie dawało,kolegę "popieściło" jak dotknął blanku.Nie ma żartów w tym temacie.Trzeba czasem spojżec na blank co jest na nim napisane,zwłaszcza przy drogich kijach.

[2012-07-02 14:27]

Samosia

Panowie nie ma co dyskutowac co i jak....zginał człowiek dodatku nasz brat-wędkarz, nalezy oddac szacunek a nie kłócić się.

Nich mu ziemią lekko bedzie a ryby biora jak szalone....moje kondolencje rodzinie.

[2012-07-02 18:02]

Samosia

Panowie nie ma co dyskutowac co i jak, zginął czlowiek w dodatku nasz brat-wędkarz, nalezy oddać szacunek, a nie kłócić się.

Niech mu ziemia lekką będzie, a ryby biora jak szalone, kondolencje dla rodziny.

[2012-07-02 18:04]