Nie wiem czy Ci się to opłaca. Bez legitymacji musisz wykupić zezwolenie (czasowe) jako osoba niezrzeszona a to słono kosztuje. Wówczas karta wędkarska oraz to zezwolenie upoważnia Cię do legalnego połowu na wodzie PZW.
Pzdr.
Tak jak piszesz PZW "potrafi i umie" zadbać o martwą ilość członków. :))) Plus zaopatrzenie kasy na żywienie "działaczy" na zebraniach. :)))
Witam serdecznie.
Mam takie pytanie. Otóż po wielu latach postanowiłem wrócić do wędkowania, w związku z czym jakiś czas temu wyrobiłem duplikat karty wędkarskiej (oryginał się zgubił) jednak nie posiadam legitymacji pzw. Czy wykupione zezwolenie jednodniowe na łowienie na jeziorze pzw będzie ważne bez takiej legitymacji? Nie siedzę od dawna w temacie i lekko się pogubiłem ponieważ w regulaminie legitymacja jest wymagana a znowu kilku znajomych twierdzi, że nie.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie wiem czy Ci się to opłaca. Bez legitymacji musisz wykupić zezwolenie (czasowe) jako osoba niezrzeszona a to słono kosztuje. Wówczas karta wędkarska oraz to zezwolenie upoważnia Cię do legalnego połowu na wodzie PZW.
Pzdr.Tak jak piszesz PZW "potrafi i umie" zadbać o martwą ilość członków. :))) Plus zaopatrzenie kasy na żywienie "działaczy" na zebraniach. :)))