przepraszam jak bym wprowadził w błąd ale nie możesz łowić na wodach nizinnych jeśli masz wykupione górskie sama logika jeśli są do wyboru opłacenia (wody nizinne i górskie) w tedy nie było by to rozdzielone :)
przepraszam jak bym wprowadził w błąd ale nie możesz łowić na wodach nizinnych jeśli masz wykupione górskie sama logika jeśli są do wyboru opłacenia (wody nizinne i górskie) w tedy nie było by to rozdzielone :)
Więc po co się wypowiadasz, skoro 'tak Ci sie wydaje' , a nie jesteś pewien... ?
Należe do PZW Bydgoszcz. Mam 17 lat i obowiązuje mnie ulga.Kupiłem sobie pozwolenie na wody górskie. Dzisiaj rozmawiałem ze znajomych i mówił mi że mając pozwolenie na wody górskie mogę łowić na wodach nizinnych. I chcę was o to zapytać czy to jest prawda?
Lp. | SKŁADKI ROCZNE I OKRESOWE OKRĘGOWE | WARTOŚĆ SKŁADKI (zł) |
1. | ROCZNA NA WODY OGÓLNIE DOSTĘPNE NIZINNE I GÓRSKIE | |
1.1 | Roczna - pełna | 230 zł |
1.2 | Roczna - ulgowa | 170 zł |
1.3 | Roczna – młodzieżowa/członka uczestnika | 35 zł |
2. | ROCZNA NA WODY OGÓLNIE DOSTĘPNE NIZINNE | |
2.1 | Roczna - pełna | 170 zł |
2.2 | Roczna - ulgowa | 130 zł |
3. | ROCZNA NA WODY OGÓLNIE DOSTĘPNE NIZINNE I GÓRSKIE „JEDNO JEZIORO” wg wykazu | |
3.1 | Roczna - pełna | 150 zł |
3.2 | Roczna - ulgowa | 90 zł |
No właśnie patrząc na tą tabelke nigdzie nie ma napisane osobno wody górskie tylko są nizinne i górskie i dlatego ta niepewność. Więc jak jest twoim zdaniem?
Jak sam widzisz podobnie jak i w moim okregu nie ma możliwości opłacenia samych wód górskich, tylko łącznie z wodami nizinnymi ogólno dostępnymi.Czyli masz opłacone nizinne, też możesz na nich łowić
Witam. Okręg PZW Koszalin, opłata na wody górskie upoważnia do połowu na wodach nizinnych na jeziorach i odcinkach rzek górskich gdzie są wyznaczone odcinki wód nizinnych. Pozdrawiam i najlepiej upewnij się u siebie w swoim okręgu do którego należysz. Na drugi rok opłacam wody górskie i nie muszę się martwić czy to woda górska czy nizinna, za ten rok opłaciłem składkę nizinną i żałuję bo różnica w opłatach była 20zł.nizinna 136zł a górska 156zł za cały rok, mając składkę na wody górskie spokojnie łowimy na wodach nizinnych.(2013/06/01 19:20)