Zaloguj się do konta

Zezwolenia na wody RZGW ok. Płocka

utworzono: 2014/03/09 16:08
rad13

Witam tak jak w temacie chciałem się upewnić jak jest z tymi zezwoleniami czy wystarczy same potwierdzenie wpłaty na konto czy również trzeba mieć dodatkowy wydruk z strony rzgw z danymi osoby uprawnionej i regulaminem.Drugie pytanie dotyczy tego jak to wygląda w przypadku kontroli nad wodą dodam że jestem uczniem z ważną legitymacją z okolic Płocka i mam zamiar wykupić miesięczne zezwolenie.proszę o informację od osób łowiących na tych wodach i mających kontakt ze strażom (czy nie było problemów)z góry dziękuję za ewentualną wypowiedź.
[2014-03-09 16:08]

weekendowy moczykij

Musisz wypełnić druk zezwolenia i mieć przy sobie dowód wpłaty (opłata tylko poczta,bank). Tu masz informacje z mojego koła odnośnie zezwolenia od RZGW wraz z potrzebnymi drukami.  http://www.pzwkasztelan.pl/204-informacja-rzgw.html [2014-03-09 17:32]

danielkas

Najważniejsze - trzeba posiadać kartę wędkarską. Do tego tak jak pisał Kolega powyżej - potrzeba mieć uzupełniony druk zezwolenia ze strony RZGW (ten z regulaminem) oraz dowód wpłaty. W regulaminie zapisano, że ma być oryginał dowodu wpłaty - i podobno kontrolujący czepiają się, gdy ktoś ma wydrukowane potwierdzenie z konta internetowego. Pewnie gdzieś w prawie bankowym są zapisy uznające takie potwierdzenia, ale dla uniknięcia nerwów i niepotrzebnych dyskusji lepiej zapłacić w banku czy na poczcie jakieś 2-3 złote i mieć stempel, podpis i spokój. [2014-03-10 11:20]

rad13

Dzięki za informacje byłem dzisiaj na poczcie i przy okazji wziąłem druczki, co do tych stron z rzgw na wszelki wypadek wydrukowałem wszystkie cztery( nigdy nie wiadomo do czego się przyczepią) i na wtorek planuje pójść do koła opłacić zezwolenie i  rzgw na 30 dni w poczcie.
[2014-03-10 12:47]

danielkas

Żeby łowić na wodzie RZGW nie potrzebujesz płacić składki PZW - potrzebujesz mieć kartę wędkarską a nie opłaconą składkę członkowską. [2014-03-10 13:55]

rad13

zezwolenie w pzw i tak muszę wykupić ze względu na zawody w kole
[2014-03-10 16:18]

Amatoryb

no i takie rzeczy tylko w Polsce!! Nie dosyć, że RZGW zapłać bo gospodarz wody (chocby terminowo do lipca), do PZW zapłać! Od jutra za uzywanie wedki wprowadzam podatek! Za każda wedke 10zł rocznie! taniej wyjdzie kupić ziemie wykopać zbiornik i zarybić, ale i tak nie ma pewności czy cię nie aresztują za lapanie na swojej ziemi jak tego dziadka za 5 płotek w zeszłym roku!! czy ktoś się opamięta wreszcie!! [2014-03-13 22:33]

pakul1206

Na opamietanie się bym nie liczył :)  [2014-03-13 22:41]

qbis87

Czyli trzeba ze sobą mieć ten załącznik nr.1 z regulaminem i orginał dowodu wpłaty, a co dokladnie musi byc napisane w tytule dowodu wplaty zeby sie nie czepiali? [2014-03-28 07:46]

Artur z Ketrzyna

Czyli trzeba ze sobą mieć ten załącznik nr.1 z regulaminem i orginał dowodu wpłaty, a co dokladnie musi byc napisane w tytule dowodu wplaty zeby sie nie czepiali?

Może ktoś z was wkleić tu ten załącznik nr. 1 z regulaminem?
Mi nie otwiera go prawidłowo... Ciekawi mnie jego treść...
Z góry dziękuję.
[2014-03-28 09:21]

weekendowy moczykij

Wędkowałem na Skrwie w ubiegłą niedzielę (woda pod RZGW). Tego dnia miałem kontrol PSR. Panowie sprawdzili kartę i odcinek wpłaty za zezwolenie. W tytule ma być wpisane "opłata za zezwolenia na amatorski połów ryb za okres od.... do..... opłata zwykła/ulgowa specjalna". Miałem również wypełniony załącznik nr 1 ale nie sprawdzali podczas kontroli. Mam nadzieję, że przetarg szybko zostanie ogłoszony i wygra PZW Mazowiecki. Mam opłatę roczną ale jak na razie to mogę ją sobie głęboko schować do kamizelki:)

[2014-03-28 10:08]

weekendowy moczykij

Wędkowałem w ubiegłą niedziele na Skrwie w okolicach Płocka (woda pod RZGW). Tego dnia miałem kontrolę PSR. Panowie sprawdzili dowód wpłaty oraz kartę.Miałem również wypełniony załącznik nr 1 ale  podczas kontroli nie sprawdzali go. Dowód ma być wypełniony "opłata za zezwolenia na amatorski połów ryb za okres od..... do.... opłata zwykła/ulgowa/specjalna". Opłatę wnosiłem w banku.
Artur tu masz link do załącznika.
http://www.warszawa.rzgw.gov.pl/upload/browser/_MR/Za%C5%82%C4%85cznik%20Nr%203%20-%20Wz%C3%B3r%20dokumentu%20potwierdzaj%C4%85cego%20posiadanie%20zezwolenia%20na%20amatorski%20po%C5%82%C3%B3w%20ryb%20%28do%20wydrukowania%29_2.pdf
[2014-03-28 10:22]

tomasitom

Jestem ciekaw czemu nie uznają wydruków komputerowych , to jakaś paranoja
[2014-03-28 20:21]

weekendowy moczykij

Pewnie z obawy o nie wniesieniu opłaty za zewolenie i to, że druczek bez pieczątki. [2014-03-28 21:45]

tomasitom

Pewnie z obawy o nie wniesieniu opłaty za zewolenie i to, że druczek bez pieczątki.

Na takim potwierdzeniu jest napisane,że jest to wydruk komputerowy i nie wymaga uwierzytelnienie. Wszędzie można płacić przez internet tylko nie zawędkowanie.

Gdzie jest napisane że wpłata musi być robiona przelewem pocztowym lub bankowym,bo ja nigdzie tego nie znalazłem.
[2014-03-29 07:50]

weekendowy moczykij

W załączniku nr 2 nie ma informacji o sposobie zapłaty za zezwolenie więc chyba można dokonac przelew internetowy.Jutro jadę w okolice Plocka i dziś robię przelew internetem. [2014-03-29 14:03]

tomasitom

Mam jeszcze jedno pytanie,wpłacam na konto,drukuję potwierdzenie przelewu,muszę wydrukować załącznik 2 i wypełniam sam długopisem. Może moje pytanie brzmi głupio ale sposób wykupienia pozwolenia te wszystkie załączniki też nie jest mądre
[2014-03-29 14:18]

weekendowy moczykij

Tak.Załącznik wypelniasz dlugopisem i podpinasz potwierdzenie wplaty.Pamietaj by zabrać kartę wędkarską.Połamania
[2014-03-29 16:48]

tomasitom

Ok.Dzięki kolego bardzo mi pomogłeś.
[2014-03-29 19:32]

Artur z Ketrzyna

Mam jeszcze jedno pytanie,wpłacam na konto,drukuję potwierdzenie przelewu,muszę wydrukować załącznik 2 i wypełniam sam długopisem. Może moje pytanie brzmi głupio ale sposób wykupienia pozwolenia te wszystkie załączniki też nie jest mądre

Fakt.
Robię opłatę za 1 dzień wędkowania.
Wypełniam załączniki w których podaje datę opłaty.
Wracam do domu i;
Wypełniam nowe załączniki z wpisuję tą samą datę przelewyu. I znów mogę walić na ryby, na tej samej opłacie...
No chyba że jest coś na potwierdzeniu przelewu co mi to uniemożliwi?
[2014-03-30 08:44]

tomasitom

[2014-03-30 08:56]

Artur z Ketrzyna

Wędkowałem w ubiegłą niedziele na Skrwie w okolicach Płocka (woda pod RZGW). Tego dnia miałem kontrolę PSR. Panowie sprawdzili dowód wpłaty oraz kartę.Miałem również wypełniony załącznik nr 1 ale  podczas kontroli nie sprawdzali go. Dowód ma być wypełniony "opłata za zezwolenia na amatorski połów ryb za okres od..... do.... opłata zwykła/ulgowa/specjalna". Opłatę wnosiłem w banku.
Artur tu masz link do załącznika.
http://www.warszawa.rzgw.gov.pl/upload/browser/_MR/Za%C5%82%C4%85cznik%20Nr%203%20-%20Wz%C3%B3r%20dokumentu%20potwierdzaj%C4%85cego%20posiadanie%20zezwolenia%20na%20amatorski%20po%C5%82%C3%B3w%20ryb%20%28do%20wydrukowania%29_2.pdf

Dzięki.
Właśnie go obejrzałem. Jest tam regulamin połowu ryb.
Jest w nim zapis
9. Zezwolenie na amatorski połów ryb ważne jest od godziny 00:00 pierwszego dnia do 24:00 ostatniego dnia.
Tak samo jak w RAPR PZW.

Ciekawe ile osób będzie miało do tego obiekcie jak w przypadku co do PZW?
Też trzeba zachować czystość w promieniu 5m, czy powiadomić Dyrektor RZGW w Warszawie, czy inne podmioty w razie zauważenia zanieczyszczenia wody...

Jak by nie było. Chcemy mieć fajne łowiska, to musimy o nie zadbać...

[2014-03-30 11:29]