Zbynio.. ale ja nie obrażam ludzi, pisze prawde.Bo jak widze jak wciskają ciemnote, i kłócą sie chyba ze swoim samym sumieniem to mnie szlak trafia.Jeden z drugim człek dorosły,w kwiecie wieku ... i nie wiem... czy naprawde posiada tak nikłą wiedze.. czy poprostu wie,ze napisal glupoty ale duma mu nie pozwala sie do tego przyznac i brnie dalej w ludzką głupote.Nie rozumiem takich ludzi naprawde.Kolego zapraszam z tą 18 na Wisełkę (2013/12/07 12:48)
Jasne, ze chentie koledze pomoge w wyborze ale tak jak juz wczesniej pisałem...Dobra plecionka i kolowrotek to polowa sukcesu. drugą połową sa umiejetnosci wędkarza. a co do wędki.. jasne,oczywiście ,że nikt sie nie wybierze z okoniowką na sumy bo chyba są tu ludzie "ogarnięci". Mocny kij teleskopowy nawet z placu spokojnie wyciagnie suma,nie bede doradzal jaki siaki bo ja nawet nie znam takich modeli wedki z placu za 50-80 zl.Tak ale wytrzymaja! Jesli tylko wiesz jak poprowadzic rybe.Ja natomiast od przyszlego sezonu uzbrajam sie w sprzet BLACK CAT, potrzebuuje mocnej tuby, bo nie mam mozliwosci wywożenia zestawu, a żeby rzucic duzym zywcem trzeba wziac cw min 300 g.
Tak jak juz kolego mowilem, wszystko zalezy od tego na co masz zamiar lapac. czy masz mozliwosc wywiezienia zetawu.. Jesli chcesz lapac na watrobke lub male zywce z powodzeniam polowisz zwykłym ,mocnym teleskopem czy gruntówką.Pisałem wczesniej... zaraz Ci podrzuce link..były rekord polski suma 109 kg został złowiony na gruntowke z bazaru.
http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1251