Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Dobrze Panowie.Nie interesuje mnie czy komuś z was ta centralka się przyda czy nie.Proszę o radę na temat tego sprzętu typu:czy firma ta Rumpol jest firmą tandetną czy tez nie jeżeli tak to jaka firma jest w miarę tania a solidna a nie cały czas dyskutowac na temat centralki.Posiadanie centralki nie jest rzeczą konieczną ale trzeba przyzanać że jest to rzecz przydatna.
Można wszystko - tylko po co być w zgodzie w jednym temacie i dla innych w szczególności ( znaczy z przepisami ) a w innym być dla siebie wyrozumiałym?
No niech może ktoś w końcu sensownie mi powie - jaki cel i sens ma ten nadzór ?
Kiedyś czytałem, że zostawiają na rzeką gruntówki na suma czy sandacza a sami idę do domów i rano przychodzą. No dobra - to jest zgoda ale to skarjny przypadek.
JK
Można wszystko - tylko po co być w zgodzie w jednym temacie i dla innych w szczególności ( znaczy z przepisami ) a w innym być dla siebie wyrozumiałym?
No niech może ktoś w końcu sensownie mi powie - jaki cel i sens ma ten nadzór ?
Kiedyś czytałem, że zostawiają na rzeką gruntówki na suma czy sandacza a sami idę do domów i rano przychodzą. No dobra - to jest zgoda ale to skarjny przypadek.
JK
Gdybyś był strażnikiem i spotkał nad wodą kolesia z 10 wędkami. Stwierdziłby, że to nie jego a sąsiada, który właśnie poszedł w krzaki. Siedzisz tam 3 godziny a sąsiad nie wraca. I co możesz w takiej sytuacji zrobić gdyby tego zapisu nie było? Nic. No i niestety tacy co zostawiają wędki nad wodą to nie skrajność. Sam w wakacje byłem swiadkiem jak koleś rozwinął dwie sumówki z żyłką grubą prawie jak palec po czym je sznurem przywiązał do drzewa i stwierdził otwarcie że jedzie do domu i wraca rano. Nie żebym był przeciwny sygnalizatorom , centralkom i innym bajerom. Etyczny wędkarz i sygnalizatorami z zasięgiem 10km rybie krzywdy by nie zrobił. Ale prawo musi nas bronić przed tymi ktorzy etyczni nie są.