3-18gr na rzekę i sporadycznie na jeziora i kołowrotek "2000" - Ty tak na poważnie?Masz wątpliwości? Bez złośliwości, jakie masz zastrzeżenia? Moja Pani z powodzeniemÂłowi tym wędziskiem (kołowrotek jeszcze mniejszy bo 1000) w Pilicy, Warcie, Zb. Sulejowskim, Zb. Jeziorsko już trzeci sezon. Nota bene jest to Jej ulubione wędzisko.
(...) Finalnie mój zestaw uniwersalny to kijek o parametrach c.w 3-18 spięty z młynkiem w rozmiarze C3000 i plecionką 0.08. (...)A jednak ;))
Moim zdaniem tylko plecionka. Najlepiej czuc brania. A i w razie zaczepu da sie odszczelic a na zylce juz po gumieOdstrzelenie akurat łatwiejsze na żyłce. Jeśli chodzi o wyczucie brania, to różnica na korzyść plecionki dość znaczna. Natomiast żyłka lepsza w przypadku płytkiego zacięcia i amortyzacji zrywów walczącej ryby. Z kolei różnica mocy przy tej samej grubości zdecydowanie na korzyść plecionki.
Dobra, dziekuje za pomoc. Sprzęt już kupiony, ale zdecydowałem sięna żyłkę zamiast plecionki.ÂPochwal się co ostatecznie kupiłeś? (2020/10/06 07:16)