Zestaw spiningowy do 250 zł.

/ 4 odpowiedzi
Witam wszystkich miłośników wędkarstwa:)
Obserwuje forum od pewnego czasu i przyszła pora żeby się z wszystkimi przywitać, tak więc witajcie;) Mam na imię Konrad, wędkarstwem interesuje się od 10 lat. W tym roku przyszła pora na oficjalne wstąpienie w kręgi PZW, tak więc z tej okazji najwyższa pora kupić jakiś w miare dobry kij oraz kołowrotek. A jako że lubię spining, tak więc poproszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego na moje potrzeby sprzętu:)

Więc tak... Będę łowił głównie na gumy oraz obrotówki, woblerów będę używał sporadycznie.
Jeśli chodzi o łowisko to różnie, tak więc nie podam średniej głębokości. Raczej nie będzie mnie stać na przyjemność łowienia z łodzi, tak więc będę łowił z brzegu. Długość chyba raczej standardowa, czyli 2,70m. Nastawiam sie na szczupaki, okonie... Coś czym mógłbym śmiało wyciągnąć prawie każdą rybę (nie liczę na potwory). Na sprzęt mam około 250 zł +/- 50 Ale wiadomo że muszę kupić chociaż kilka akcesoriów na początek:D Zależy mi żeby sprzęt nie był zbyt ciężki, chce czerpać przyjemność z łowienia:) Z góry dziękuje za propozycje oraz pozdrawiam!
pajk99

Witam ;)  Nie podales na jekie glowki jigowe bedziesz lowil ,ale mysle ze na szczupaka -okonia ze sredniej wody bedzie dobry do 25g . Za 300zl mozesz kupic wedke Dragon Express 2.70m 5-25g akcja x-fast i kolowrotek Dragon Viper . Wedka za ta cene (190zl) bardzo przyzwoita. Lekka (170g) i czula . A kolowrotkiem bardzo przyjemnie sie lowi . Plynnie sie kreci i bardzo dobrze dziala hamulec tez dobrze nawija linke jak na ta cene (110) ;) .Mialem go 4 sezony przy srednim spiningu . Ten zestaw moge polecic . Pozdrawiam Filip  (2014/02/01 22:37)

SVT

Cześć Konrad441. 

Po co zakładacie setki postów o tej samej dziecinie?
Czy to dla punktów?
Przecież jest założony nawet dzisiaj http://forum.wedkuje.pl/f,kij-na-szczupaka-i-sandacza,725471,0.html

Sam zobacz, czy to nie jest to samo? Wystarczyło swoje pytanie zadać w tym wątku, a koledzy by Tobie pomogli. Z czasem na tym forum, nikt się nie odnajdzie. Jeden zapyta jaki spławik na karaś, a za chwile nowy "POST" powstanie - Jaki spławik na Japonkę(Bąka-srebrzysta karaś). (2014/02/01 22:48)

misiaczek1979

Konger Virago (2,70m, cw 5g/25g)+Shimano Catana 3000. Cena zestawu około 250zł. Osobiście używam i polecam jak na początek przygody ze spiningiem:) (2014/02/03 11:46)

parafik90

SVT nie chce on kupić kija tylko kij z kołowrotkiem i do tego chce by coś mu zostało na resztę sprzętu. Kolego konrad411 jeśli chodzi o nówkę sprzęt kup sobie shimano veangance do 21g. koszt z przesyłką około 110 zł - 120zł. do tego kołóowrotek shimano catana około 95 zeta plus przesyłka. Coś zostanie, kupisz pare gum, na szczupaka polecam białe z czarnym grzbietem a na okonia wystarczy nawet robak. (2014/02/04 21:55)