wędka super, miałem 2 sezony i nic się nie działo z nią. kołowrotek też mam, też godny uwagi. co do żyłki nie wiem ja stosuję żyłki firmy trabucco. myślę że przy normalnym użytkowaniu wytrzyma Ci kilka sezonów. (2011/03/07 20:26)
Całkiem nieźle, chociaż ja dla siebie bym wybrał spinning o długości 2,7cm, kołowrotek odpowiedni ja łapie na catanę więc ty napewno bedziesz zadowolony, jeśli chodzi o żyłkę to moim zdaniem dużych okoni raczej nie połapiesz (chociaż Ci ich życzę:)) więc wybierz żyłkę 0,16 a nawet 0,14... Polecam Trabucco T-force pozdrawiam (2011/03/07 20:30)
Jeśli wędkujesz z łodzi to wędka jest w miarę ok,ale z brzegu jest jak dla mnie zdecydowanie zbyt krótka.Druga sprawa jest taka,iż ciężar wyrzutu tej wędki nie jest zbyt dobry-przerabiałem tego rodzaju wędki już wiele razy i wybrałbym zdecydowanie wędkę o ciężarze wyrzutu do 18 gram-przyda ci sie potem na klenio-jazie-pozdrawiam (2011/03/09 09:06)
Jak dla mnie, oprócz wędki, to wszystko w zestawie jest ok. Osobiście wybrałbym inną wędkę o większej długości. Mam wieloletniego faworyta którego poznałem z wszystkich stron. (2011/03/09 09:26)
zestaw fajny ale z brzegu na rzece nie połowisz krotkim kijem ale na zbiornikach z łodzi czy z brzegu bedzie jak ta lala. ale zyłke bym dał 0.16 spokojnie sobie poradi przy tak miekim kiju (2011/03/09 10:17)
Witam, niestety kija nie było dłuższego w salonie wędkarskim, może na kolejny sezon zaopatrzę się w dłuższy, wszystko zależy od tego czy on mi się sprawdzi. Żyłkę już nabyłem, Trabucco T-force na okonia 0,18. Będę w większości łowić z brzegu. Trzymając kij w ręku dostrzegam długą "rękojeść", która odejmuje kilkanaście cm od całej wędki. No cóż pozostaje sprawdzić jak sprzęt zachowa się nad wodą. Pozdrawiam! (2011/03/10 09:03)