Witam zamierzam kupić swojego pierwszego Bata Konger Impact Pole 600/25 i teraz mam kilka pytań:
1.Czy trzeba i warto stosować gume do bata?
2.Jeśli tak to jak to zrobic co kupić i ile to wyniesie.
3.Myślę, że 50M na żyłke główna mi spokojnie wystarczy na dłuższy czas i nie ma sensu kupywac 150M sensasa za 70zł tylko 50M 0.12 na główną i 0.10 takiej samej na przypon
http://sklep.insel.pl/product_info.php?products_id=3189 czy ten Sensas bedzie dobry na zylke glowna do bata bo pisze ze to przyponowka?
4.Czy ten Sensas jest miękki?
5.Co sądzicie o tej wędce?Są lepsze w podobnej cenie?
Kup sobie kilka szpulek żyłki Robinson SuperCup, jest tania a jednocześnie odpowiednia jako żyłka główna i przyponowa.(2014/07/02 17:38)
A czy taka żyłka nie jest przegrubiona?
(2014/07/02 18:27)Witam zamierzam kupić swojego pierwszego Bata Konger Impact Pole 600/25 i teraz mam kilka pytań:
1.Czy trzeba i warto stosować gume do bata?
2.Jeśli tak to jak to zrobic co kupić i ile to wyniesie.
3.Myślę, że 50M na żyłke główna mi spokojnie wystarczy na dłuższy czas i nie ma sensu kupywac 150M sensasa za 70zł tylko 50M 0.12 na główną i 0.10 takiej samej na przypon
http://sklep.insel.pl/product_info.php?products_id=3189 czy ten Sensas bedzie dobry na zylke glowna do bata bo pisze ze to przyponowka?
4.Czy ten Sensas jest miękki?
5.Co sądzicie o tej wędce?Są lepsze w podobnej cenie?
Kolega rogeros odpowiedział ci już na pytanie 1 i 3. A co do pytania 2 to aby uzbroić bata w gumę będą nam potrzebne: Łącznik, korek, sama guma, struna do przeciągnięcia gumy i oczywiście pusta szczytówka a nie wklejka. W sumie koszt zależy od tego jakiej firmy będziesz kompletował ten zestaw ale ceny będą się wahać od 50 zł w górę.
Co do pytania 4 to niestety nie miałem do czynienia z tą żyłką dlatego ci nie pomogę.
A co do samej wędki to jej nigdy nie miałem w ręku dlatego się nie wypowiem a w podobnym przedziale cenowym wędek nie posiadałem ponieważ zawsze nie szczędziłem grosza na baty ponieważ lubię finezje i kije wybieram do swoich wysokich upodobań
Pozdrawiam Boczny trok