nata

Jedno zasadnicze pytanie czy kolega kiedyś miał w ręku multiplikator ?Bo jeśli nie to odradzam jego stosowanie na początek, rzuty z tej zabawki wymagają naprawdę sporej wprawy i opanowania techniki gdyż inaczej skończy się to utratą plecionki przy pierwszym rzucie a to dość droga lekcja. Co do samej wędki to zastanów się czy zestaw będziesz wywoził czy wyrzucał bo od tego zależy wybór wędki. Generalnie wejdz sobie na forum sumowe tam jest opisany sprzęt na suma. (2013/12/01 23:12)

krzkwi5

Tak  jezeli  ktos nie uzywał multip...to lepiej będzie kupic kołowrotek morski z duża szpulą są to kołowrotki przeznaczone na wieksze przeciążenia niz rzeka   (2013/12/03 20:41)

krzkwi5

Witaj kolego ja zmontowałem  zestaw  KONGER MAXER CATFISH  I kołowrotek  OKUMA BAITFEEDER  650 z wolnym biegiem  do ciężkiego gruntu  ,na forach sumowych  jest  burza mózgów o ten wolny bieg  wedka jest typowo sumowa  sprzęt sprawdzony na Wiśle  kręcioł sciąga jakieś drewniane kłody z zaczepami i nawet nie jęknie  a wędka  ładnie pracuje  , dobrze jest mieć mocne kije  nawet na leszcza  bo tak naprawdę nie wiesz co ci się powiesi , ja teraz na majówce złowiłem  na małą wędkę gruntową  2,40m  OKUMA węglowa  120g wyrzut  była uzbrojona na leszcze a  wyciągnołem  Suma  ok 40cm  i żyłka dała radę  uderzył na białego robaczka

(2014/05/06 14:57)