Zaloguj się do konta

Zestaw karpiowy za 1300zł

utworzono: 2014/08/09 14:30
leonnik6

Witam poszukuje zestawu karpiowego po tym jak na moim kiju bazarowym zerwałem karpia życia koło 15 kg bede łowił tylko na wodach stojacych gł. maksymalna 10m poszukuje wszystkiego za 1200zł :
2 wędki 2 składowe cw 120g2 kołowrotki moga byc bez wolnego bieguPokrowiecsiatka na ryby2 plecioni na kołowrotkiciężarki 2Haczyki na karpiapobierakmateriały PVA juz mam jakąs pojemna torbe na akcesoria karpioweSygnalizatory i swingery

Panowie poleccie cos reszte juz mam typu przypony, troche haków, ciezarków, parasol, krzeselko podpówrki. [2014-08-09 14:30]

FELIPE

Ja zaczynałem karpiowanie z wędkami shimano alivio 3,66 m , 3 lbs i kołowrotkami Okuma powerliner i dawały spokojnie radę z karpiami +10kg.Plecionki nie są ci potrzebne wystarczy dobra żyłka np.  Awa-Shima ION POWER,  Siatki nie polecę gdyż jestem zwolennikiem wypuszczania ryb, za to przydałaby Ci się mata, Podbierak musi być duży najlepiej 100x100x100, Sygnalizatory kup z wejściem na swingery, Pomyśl o wygodnym krzesełku bo aby złowić dużego karpia będziesz musiał swoje wysiedzieć :) na początek nie musisz inwestować w poda, wystarczą podpórki na wędki pozdrawiam                                [2014-08-09 20:54]

kamael

Sprzęt dobierz pod siebie a nie pod innych wędkarzy, czyli pooglądaj pomacaj i dopiero poczytaj czy to co Ci się podoba jest solidne i ma dobre opinie. Z wędek bardzo lubie Prologic C1/C2. Kołowrotek np. Okuma powerliner lub Anaconda Magic runner IV, plecionki nie używam za to świetną żyłą jest Korda Adrenaline. Podbierak mam Anaconda Imput III sprawdza się choć jest trochę za elastyczny, ludzie często polecają Cormoran de luxe Xl. Sygnalizatory kup z możliwością rozbudowy o ewentualną centralkę. Swingerów nie używam zawsze stosuje hangery które uwielbiam. Reszta to już według potrzeb i upodobań.
[2014-08-10 09:14]