Zestaw Jaxon Eternum i Marlon

/ 4 odpowiedzi

Nabyłem dwa takie zestawy: Wędka Jaxon ETERNUM Tele Strong 3,90 c.w80-180g i kołowrotek Jaxon Marlon 600 z myślą o dalekich rzutach z gramaturą ciężarka 100-120g ale mam obawy że wędka będzie za sztywna. Co o tym sądzicie ?

Pozdrawiam

trebron

Cześć
Niestety kolego jeżeli zależy Ci na dalekich rzutach to dokonałeś złego wyboru. Wędki teleskopowe mają dużo gorsze właściwości rzutowe od wędkę składowych. (2010/03/14 13:08)

jacekbiz

Witam

Tak myślałem, brak mi doświadczenia dopiero w ubiegłym roku zacząłem sie interesować karpikami. Mam też składane wędki więc je zastosuje według Twoich wskazówek ale do teleskopów popchnęło mnie szybkie zwiniecie zestawu i do pokrowca hihihi

Wybrałem tele strongi c.w 80-180g ponieważ myślałem, że tą gramaturą nadrobię montując cięższe zestawy i odbije mi sie na dalszych rzutach.

A co powiesz o tych kołowrotkach (Jaxon marlon 600)? i tych wędkach do ciężkiego gruntu?

Lubię wędkowanie z gruntu to z pewnością teleskopy wykorzystam.

Dzięki za porady i pozdrawiam, Jacek

(2010/03/14 18:50)

buntownik86

Do połowów gruntowych używam kołowrotka Jaxon Adwenture AM 500 (chociaż jest przeznaczony do połowów spławikowych mi wytrzymuje hol kilku kilogramowych karpi i amurów). Wędka to Jaxon Adventure Tele Carp 3.00 20-80g. (2010/03/14 19:05)

trebron

Witam ponownie
W sprzęcie Jaxona niestety Ci nie pomogę bo z tej firmy posiadam tylko jedną karpiówkę na której się uczyłem łowienia i dzisiaj stoi jako zapasowa. Sprawowała się dobrze jak na wędkę za niedużą kasę, mówię o wędce Jaxon Perseus Carp 3 lbs 2-składowa, ale tak jak wspomniałem więcej już nie miałem przyjemności łowienia na sprzęt tej firmy, więc może koledzy Ci pomogą w ocenie sprzętu Jaxona.

Pozdrawiam (2010/03/14 20:06)