Witam.Jestem amatorem jeśli chodzi o feedery,a chciałbym spróbować tej techniki.Jakie części (wędka ,kołowrotek itp.) od A do Z byście mi polecili ,aby taki zestaw skomponować.Mieszkam w Warszawie więc nad Wisłę,Bug,Narew czy też kanał Żerański mam blisko i tak bym chciał połowić.Mój budżet wynosi max 600zł.
Proszę o jakieś zestawienie.Bez hejtów :) ,oraz gdzie te zestawienie kupić?adres sklepu lub gdzie uderzyć? Czekam na Wasze pomysły.
Wszysctko zalezy od ryb na jakie się nastwiasz jak i miejscówek
Witam..
Łowiąc nad Wisełką najbardziej sprawdził mi się jeden z zestawów:
kołowrotek Penn Slammer 360 stara produkcja ale jednak sprzęt niezawodny, nie do zdarcia a koszt teraz ok 300zł. Większy jest zbędny a ten sobie w zupełności poradzi i będziesz miał na lata.
Plecionka Mikado okta max rozmiar do 0.15mm – koszt w zależności od długości na metry lub w zestawie ok. 80 zł
Co do Fedderów pozostaje tobie koszt ok 200 zł i proponował bym długość 3.90m i cw 120 g – takimi realnymi zestawami trzeba machać po prawej stronie, są rynny i dość bystry nurt rzeki a czasem trzeba wykonać dalekie żuty. Sam osobiście odszedłem od Fedderów ( choć jednak pozostają one w stojaku - może kiedyś:) ) ale pisząc o swoich zestawach jednak przekonałem się do wędzisk teleskopowych karpiowych o wspomnianej długości. Ulubione to 3.60/80 konger patrol tele spin z rękojeścią „skurzaną” – jest to stare wędzisko archaiczne ale od niego się zaczęło i tak pozostało a drugie JRC 3.9m contact, 3,0lb. W obu wymieniłem szczytówki na własne życzenie a nie dlatego że się złamały ( były za sztywne ) - na włókno węglowe bo lepiej pokazują brania. Bardzo dobrze się nimi rzuca, pięknie pokazują brania mimo sporego uciągu wody i nie jedno już przeszły.
Pozdrawiam