Witam wszystkich. Jestem początkującym wędkarzem jak i członkiem forum. Chciałbym kupić zestaw feeder lecz nie za bardzo sie na tym znam dlatego piszę o porady i propozycję. Będę łowił przeważnie na wodach stojących. Jeżeli chodzi o długość kija to myslałem o 3.6m. Znalazłem na allegro taki zestaw http://allegro.pl/profesjonalny-zestaw-feeder-weglowy-mikado-3-6-i5096871929.html co o nim sądzicie? Może zaproponujecie coś lepszego waszym zdaniem za te pieniążki? Czekam na odpowiedzi pozdrawiam.
Jak mam doradzić, to nie kupuj gotowych zestawów. Z feederów to mi się nasuwa Mitchell Elite feeder - teraz można kupić po dobrej cenie 3,9 za 130 zł na allegro. Wędzisko mocne, lekkie, pięknie wykończone ale miękkie - o pełnym ugięciu. Z kołowrotków to coś z Okumy, np. Okuma Carbonite 2MFD 35M - za 130 zł kupisz
(2015/02/26 20:46)Jeżeli masz zamiar łowić na jeziorach to zakup sobie jakiegoś pickera - niektórzy proponują Tobie feedery o cw 140 g - dla mnie taka wędka na wody stojące to nieporozumienie, no chyba że nastawiasz się na karpie bądź amury.
Jeżeli feeder, to proponuję Tobie coś o cw ok.90 g - uniwersał, połowisz zarówno na jeziorach jak i na rzekach ze średnim uciągiem lub w klatkach za główkami. W miarę niezłe na początek są Kongery np. z serii Carbomaxx, solidne i niedrogie.
(2015/03/26 07:47)A więc zdecydowałem i zamierzam kupic mikado golden bay 360 i do tego młynek jaxon top carp frxl tylko nie wiem jeszcze jaki rozmiar ale wydaje mi się że 300 będzie wystarczająca do moich potrzeb.
Odpuść ten kołowrotek , mam i nie polecam .
Ciężko jest coś wybrać z waszych propozycji. Praktycznie każdy chwali swoje. Znowu jestem niezdecydowany.