Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Najlepiej zerknij na jakies forum opla astry,tam dostaniesz dokładny schemat,a czesci możesz zobaczyc na tej stronie,ijeżeli masz dobry napinacz to wymien samą rolke
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1
(2013/01/17 17:56)Jak sie kolego nie znasz na tym to lepiej tego nie ruszaj bo piszac posta niestety nikt Ci wystarczajaco nie pomoze. Takie moje zdanie.
Pasek rozrzadu masz zabudowany i nie pracuje z pompą wody jak i alternatorem .
Tak jeżeli pszło łożysko od napinacza musisz wymienić(łożysko) no i oczywiście pasek. Alternator jak i pompa wspomagania jest na jednej osi musisz poluzowac nakretke a nastepnie osobno nastepną srubę do napinania od pompy i wtenczas możesz wymienić pasek a nastepnie napiąć pasek i dokręcić sruby na alternatorze i na pompie wspomagania a na koncu nakrętke na osi obu ustroistw. Sądze że dasz rade sam to zrobić tylko zgrabne rece przy zkladaniu i dobre chęci,
Powodzwenia!
Taka naprawa w warsztacie nie powinna być droga a na pewno zrobią to dobrze.
W dzisiejszych czasach jak sobie sam zrobisz to będziesz miał dobrze :)
Będzie mial dobrze jak się na tym zna a z tego co pisze i ,ze w ogule pisze, znaczy, że się nie zna. Jak możesz mówic, że zrobi lepiej od tego co się zna. Megalomania.
Jestem mechanikiem i mam trochę narzędzi ale często wolę zaprowadzić na kanał /swojego niestety nie mam/, zapłacic parę złotych i nie muszę się babrać godzinami.
Często chcąc oszczędzic 20 zł mozna stracic 200.
Ale to twój wybór.
Będzie mial dobrze jak się na tym zna a z tego co pisze i ,ze w ogule pisze, znaczy, że się nie zna. Jak możesz mówic, że zrobi lepiej od tego co się zna. Megalomania.
Jestem mechanikiem i mam trochę narzędzi ale często wolę zaprowadzić na kanał /swojego niestety nie mam/, zapłacic parę złotych i nie muszę się babrać godzinami.
Często chcąc oszczędzic 20 zł mozna stracic 200.
Ale to twój wybór.
I właśnie o takich "mechanikach " pisałem. Bez urazy.