Zdjęcie
utworzono: 2010/04/05 08:33
Witam brać wędkarsko wiosna już za oknem pomału ruszamy nad wodę z wędko i aparatem łowić i fotografować nasze piękne trofea ,a ja mam problem poszukuje dobrego programu do zmniejszania zdjęć z cyfrówki .Dzięki i pięknych zdjęć:)
[2010-04-05 08:33]
GIMP i żaden photoshop. po pierwsze gimp jest za darmo a ma takie same funkje co ten adobe cały. [2010-04-05 09:37]
PAINT
Prosty, zrozumialy i akurat.
W zupelnosci Ci wystarczy (do zmniejszania,pomniejszania)
Pozdrawiam
[2010-04-05 11:04]A ja plecam PhotoScape zmniejszasz rozmiar na jaki chcesz a przy tym zdję cie nie traci na wartości. Przykład w mojej galerii. [2010-04-05 19:44]
Ja bym ci polecił Bome's Image Resizer ja zawsze nim zmniejszam i co ważne, że można zmniejszyć na raz ile zdjęć chcesz.
Pozdrawiam.
[2010-04-06 08:25]Panowie nie mając nic oprócz kompa i adresu mejlowego ,robi to się tak.Puszczasz fotkę na własny adres a poczta sama poprosi o wybór formatu zdjęcia Zmniejszasz ją do formatu internetowego i wysyłasz.Po odebraniu wiadomości przesyłasz fotkę na pulpit by była pod ręką.Wybierasz wędkuję.pl i wybierając galerię lub awatar wklejamy zdjęcie gdzie chcemy.Może to skomplikowane ale nie mając programu do obróbki zdjęć............itd.Pozdro. [2010-04-06 15:35]
K....a genialne w swej prostocie,ja jako komputerowy imbecyl i zacofaniec,już nie raz włosy z głowy rwałem chcąc coś zmiejszyć i nigdy się nie udawało,zawsze jakieś badziewiaste fotki rozmiaru znaczka pocztowego mi wychodziły.pozdrawiam
[2010-04-06 16:17]
Polecam osobiście przeglądarkę plików graficznych ACDsee, posiada wiele prostych funkcji do redukcji formatów i innych rzeczy, poza tym poprostu fajna przeglądarka. Ewentualnie 2 której używam to PICASA. Pozdr.
[2010-04-06 17:35]
.... komplikujecie. Najprostszy sposob zmniejszenia zdjecia to po po prostu edycja tego zdjecia po otworzeniu go przez klikniecie na jago ikone - zdjecie otwiera sie i na dole (zazwyczaj) mamy ikony obrotu w lewo prawo nastepnie "EDYTUJ OBRAZ" klikamy w edytuj obraz ...po lewej powinna wyskoczyc zakladka z roznymi poleceniami ... tam znajdziecie miedzy innymi :
jasnosc i kontrast, kolor, przytnij,obroc i przerzuc , redukcja czerwonych oczu , ZMIEN ROZMIAR , kopresuj obraz.
... klikamy w ZMIEN ROZMIAR otwiera sie kolejna zakladka i mamy:
Rozmiar oryginalny, wstepnie zdefiniowana szerokosc... , i pole wyboru ktore rozwija sie po kliknieciu i tam do wyboru jak to zdjecie ma byc zminiejszone ... (ilosc pikseli zalezna jest od wielkosci zdjecia - wiecej pikseli wieksze zdjecie)
...lub z listy ktora jest pod tym polem wyboru wybieramy "wartosc procentowa" podajac o ile procent ma byc zmniejszone zdjecie ... wybieramy i klikamy ok potem zapisujemy zdjecie : "zapisz" lub "zapisz jako" zeby nie stracic oryginalu
... nie potrzebujemy zadnych dodatkowychy programow duzo to pisania robota banalna ... polecam ...
...
Witam Brać Wędkarskąąąąąąąąą
...z wędkąąąąąąąąąąąą
[2010-04-06 19:56]
Nooooooooooooooooooooooooo ... Boberto w końcu znalazł się ktoś z j.... i wyłożył KAWE NA ŁAWĘ
Pozdrawiam
[2010-05-04 22:06]
Coś nie pasują te jaja i kawa. kol ...Boberto... wspominał coś o zapomnieniu i coś wódkach, a to co innego. :):):):)
Pozdrawiam.
[2010-05-04 22:15]
Painta zdecydowanie odradzam, bo po zmniejszeniu zdjęcia i ponownym zapisaniu zdjęcie straci dużo na jakości. Osobiście używam ACDSee Photo Manager, przyjazny w obsłudze i ma ciekawe opcje obróbki zdjęć. Otwiera nawet pliki .psd. Poza tym GIMP, PhotoFiltre
[2010-05-04 22:48]
http://www.jak-zmniejszyc-fotke.pl/
polecam tę stronkę myśle ze każdy da sobie z tym radę
[2010-05-07 21:19]