Ok, mi działa ten sam patent z pominięciem imageshack. Jeśli mamy już zdjęcie w necie to wpisujemy po prostu (ważne, bez spacji po pierwszym ostrym nawiasie i za komendą border) < img src="http://adresobrazka.jpg border=0 >
gdzie możemy również ustalić grubość ramki wpisując cyfrę od 0 do 5.
<>sprawdziłem powyżej z wobkiem bonito i mamy przykład ramki to korzystniejszy układ na forum bo nawet po kliknięciu w obrazek nie przenosi nas gdzieś indziej. (2009/11/23 15:04)
Jeśli chodzi o programy to polecam "IrfanView". Jest dostępna wersja ze spolszczniem i oferuje podstawowe gadżety w stylu zmiana obrazu, jakości zdjęcia, poprawianie kontrastu, naświetlenia, wstawienie ramki i kilka innych. Dodatkowo jest to całkiem przyjemna przeglądarka obrazków. (2009/11/23 15:07)
jak kilka lat temu to odkryłem to tez kilka prób zanim zaskoczyło. a co do usunięci to nigdy sie nad tym nie zastanawiałem. ale jakos pewnieidzie tylko pewnie trzeba u nich konto mieć załozone. (2009/11/23 15:34)
Ja mam program PHOTO SCAPE instalke można zciągnąć z sieci.Jest to darmowy program w w języku polskim,bardzo przejrzysty i czytelny i łatwy w obsłudze. (2009/11/23 21:59)
...ja mam Photo Filtre w języku polskim jest dobry i za darmo- zamieściłem fotkę zrobiłem to pierwszy raz i wyszło hu.......ra emeryt potrafi ...pozdr.... P.S. ROBERT DOBRY POMYSŁ !!!!! ... (2009/11/24 08:07)
Jeśli ktoś posiada swój własny serwer w sieci na którym przechowuje swoje np fotki to nie musi używać programu ImageShack który to i tak wysyła na zewnętrzy serwer a jak na razie jest to dobry sposób na wstawienie na forum fotki z własnego dysku twardego komputera przy którym obecnie siedzimy. Wystarczy poczytać bardzo pomocny instruktaż do produkcji stron www w języku HTML. Po otworzeniu tej strony spośród tekstu zaznaczamy HTML dla zielonych otworzy się lista czynności jakie to chcemy wykonać ukazując nam kod HTML danej czynności.