Zbrojenie bata

/ 33 odpowiedzi / 2 zdjęć
Jędrula

Bat został skonstruowany do łowienia szybkościowego małych i średnich ryb.Jaki jest sens zbroić go w gumę itp akcesoria i łowić duże ryby???Taki sam jak jechać kombajnem na wczasy......ale jak ktoś tak chce,to ma takie prawo.

A taki , że jak przyjdzie większa ryba to jej poradzisz . Bez gumy , zerwie zestaw i popłynie z hakiem w pysku co może doprowadzić ja do śmierci . Romek , ja wiem , że Ty masz prawie dwa razy więcej lat ode mnie  , ale nikogo już dzisiaj nie obchodzi do czego bat został skonstruowany . Dzisiaj na baty łowi się wielkie karpie i sumy . Gadanie , że bat służy tylko do szybkościowego łowienia jest śmieszne bo nijak się ma do dzisiejszej rzeczywistości . Z doświadczenia wiem , że guma w bacie bardzo mocno zwiększa szanse na wyholowanie bonusa . I nie obchodzą mnie jakieś zawody , gadanie zawodników czy innych malkontentów którzy odradzają amortyzator w bacie . Mnie interesuje moja praktyka , na własnej skórze przekonałem się , że to doskonałe i funkcjonalne rozwiązanie .

(2015/06/05 13:06)

Piotr 100574

Jędrula ma rację ,mi zainstalował Klepa gumę w baciku ,Jędruś jakie ja już ryby na to targałem .karpiówka sie chowa normalnie ,poważnie piszę żebyś sobie nie myślał że jaja sobie robię jak zawsze (2015/06/05 18:03)

Piotr 100574

a kolega napisał że do małych i średnich ryb he he ,też racja tylko dla niektórych małe lub średnie ryby to karpie do 5 kg (2015/06/05 18:05)

Romuald55

Moja Koleżanka batem na Odrze złowiła lina 2,5 kg a ja dwa liny 2,40 i 2,36.Oczywiście bez amortyzatora.Bat sam w sobie jest amortyzatorem i dwa metry wysuwającej się gumy amortyzatora nic tutaj praktycznie nie wnosi.Ja od 1975 roku łowię batem jako podstawową wędką spławikową i różne nowości wprowadzałem by powrócić do stanu fabrycznego. (2015/06/06 08:23)

Piotr 100574

Moja Koleżanka batem na Odrze złowiła lina 2,5 kg a ja dwa liny 2,40 i 2,36.Oczywiście bez amortyzatora.Bat sam w sobie jest amortyzatorem i dwa metry wysuwającej się gumy amortyzatora nic tutaj praktycznie nie wnosi.Ja od 1975 roku łowię batem jako podstawową wędką spławikową i różne nowości wprowadzałem by powrócić do stanu fabrycznego.

Romuald z całym szacunkiem ale ta guma potrafi się rozciągnąć na wiele więcej jak na dwa metry i na prawdę jest pomocne ,gratuluję linów ,mój najwiekszy miał chyba z pół kilo he he (2015/06/06 15:04)