Bywam tam min. raz w tygodniu, ostatnio byłem zero brań na brzegu od strony Kowalowic, było jedno branie wszedł mi Jaź z gruntu 42 cm, a tak to płocie i drobne jazie jak słonecznie i bez fali. Ponoć liny grasują, ale to ponoć. Uderzam w środe jak pogoda pozwoli to zobaczymy. (2012/04/15 15:41)
Dziś byłem nad zalewem 8h. Efekty 2 Leszcze (28cm 0,3kg, 47cm 1,5kg), 2 Okonie mojej córki (oba po 7cm) i 2 spiny. Krótko streszczając, okonie się trą już na poważne a leszcze (te większe) w pełnej gotowości. Dziś mieliśmy nastawić się (z kolegą) na karpia i resztę białorybu. Ale ok. godziny 13:00 wybraliśmy te drugie. (dodam że łowiliśmy od strony pół-zach na wysokości pierwszej wyspy - ucieczka przed wiatrem). Ale... z opowiadań wędkarzy wychodzi tak: 3 liny ok.50cm;2 karpie ok. 6kg; i dzisiaj padł łupem Jaź 51cm mierzony komisyjnie :). Krótko mówiąc przydało by się ciepło i dobra miejscówka - jesli chodzi o zanęte ciężko trafić, miód orzech zdaje egzamin ale czy na pewno.?
nno Jazik ładny ....będę mieć wolne to wyskoczę nad wodę Michalicką:) i mam chrapkę na walecznego lina a Te 50-ątki o których piszesz to już COŚ... miłego dla oka. Gdybym się wybierał to dam znać:) Marcin (2012/04/20 09:08)
Byłem na dwu dniowej zasiadce od 01.05 do 03.05 9:00 rano to wyniki takie ok.10kg leszcza w wymiarach 25-40cm, 1 karp 32cm, byczek 20cm i sum 38cm, leszcze atakowały w nocy reszta z rana i wieczora, przez dzień płotki wchodziły. A ludzi od groma. (2012/05/03 20:35)
Słyszałem właśnie od kolegów że ludzi jak na zawodach tylko nie miałem kiedy jechać ...niestety mamę miałem w szpitalu żona miała wypadek i do tego wracając z Opola z szpitala padło mi łożysko w kole i prawie je zgubiłem ....masakra :( choć raz byłem na zbiorniku Żurawiniec i dwa karpiki 48 i 43 i Lechu 54 on mnie najbardziej uszczęśliwił :) (2012/05/05 15:30)
Zanęta hmm.. testowałem z lewa była miodowa plus składniki z prawa loripio feeder plus składniki... skuteczność. Bardziej efektywna miodowa z dodatkami (pół litra miodu) (2012/05/05 19:50)
wielkie dzięki :) w sobotę najprawdopodobniej będę nockował na Michalicach :) mam takie pytanie bo zawsze jeździłem od strony Michalic jakieś 100 do 200 metrów od zapory za bardzo nie miałem kiedy tak dobrze jak Ty sprawdzić łowiska i powiedz czy to dobre miejsce? (2012/05/06 18:57)
Powiem szczerze od zapory łowiłem ale szczupaki, od teścia dziś słyszałem że Jazie biorą, osobiście wolę jeździć na miejsca mniej cywilizowane tzn. od strony Kowalowic na wysokosci wysp jak i z drugiej strony. Zdarzało mi się rozbijać obozy od strony Józefkowa za cyplem. Ogólnie polecam cieplejsze miejsca, bądź jak na leszcza stary i nowy nurt. (2012/05/06 19:35)
No nie wiem jak mam się odwdzięczyć za TAAAAKĄ RADĘ... Nigdy tam nie byłem lecz jak sądzę dojadę bez problemu :) BARDZO DZIĘKUJĘ... :) (2012/05/06 21:03)
chetnie umowie sie z jakims kolega na grunt na michalice ! bo nudzi mnie juz jazda samemu :) a tak to zawsze jakis grill i piwko do posiadowki moze byc :) (2012/07/02 21:26)
Z karpiem na pewno lepiej niż sandaczem :) w ubiegłem roku w marcu ( lecz było ciepło ) łapali koło wysp karpie liny również lecz mniej no i leszcz (2013/03/25 17:11)
Jeszcze jedno był to dzień bo byłem później na nocce i tylko leszcze i coś większego lecz poszło ...bo byłem sam i nie miałem pomocy :) (2013/03/25 17:13)
Wczoraj od 4:45 jeden leszcz koło 40 "ostry" i z mleczkiem... one jeszcze się trą... i dwa mega brania na wolnym biegu jednego nie zdążyłem zaciąć a drugie po krótkiej chwili holu tzn. wyciągnięcia kilku metrów żyłki na hamulcu poszło w siną dal:) dwa konkretne brania z rana a reszta to maluchy i di wody . A i jeden malutki klenik :) (2013/04/21 19:48)