Zbiornik Jeziorsko i Warta za tamą

/ 636 odpowiedzi / 53 zdjęć
włoski

Byłem wczoraj na Warcie  , za tamą  to co ludzie zabierają do domu to masakra , chodzi mi tu o ilość ,nie powiem ,że sam nie biorę  ryb  ,bo tak nie jest , ale kur... wszystko w granicach rozsądku  ,po co komuś 100 płotek !!! i ci pierdoleni szorpakowcy  ,plaga,znaczy wczoraj trzech. po krótki zaobserwowaniu na co koledzy wędkują na przeciwnym brzegu trochę się zagotowaliśmy,i się  zaczęło od słowa do słowa groźby itd .Ruszyło jak domino jeden  coś powiedział i poszło. Panowie ze sprzętem  kij od szczot żyłka0,30, ołów, kotwiczka a na niej paproch, zwinęli sie.Dodam ,że nie byłem sam poznałem trzech kolegów ,trzeba mierzyć siły na zamiary :),I ZOSTAŁA DUMA.
Ostatnio w tym miejscu byłem trzy lub cztery lata temu i nic się nie zmienia wtedy szarpali i teraz szarpią
(2013/01/17 10:15)

kaczor69

Dzwoniłem na policję i nawet próbowali dojechać po akcji za progami na K.M. lecz błoto przy zjeździe udaremniło ich akcję. Za to pie....ni szarpakowcy choć przez godzinę dali rybom odetchnąć. Dziękuję SŁUżBOM za dobre chęci.  (2013/01/17 10:45)

włoski

Wczoraj dzwoniłeś kolego? i co to są progi K.M? (2013/01/17 12:29)

owczarki

dzisiaj też kilku wedkarzy na rzece za tamą  (2013/01/17 22:21)

kaczor69

Jakieś 2 tyg. temu. K.M. - Księże Młyny (2013/01/18 10:45)

u?ytkownik108412

Ostatnio wysłałem email do okręgu pzw sieradz oczywiście żadnej odpowiedzi totalny olew. To już któryś z kolei mój email, na który nie dostałem żadnej odpowiedzi. Mówię wam mówi się dzisiaj dużo o mowie nienawiści itd za dużo tego w medkiach, ale wierzcie mi, powywieszałbym to dziadostwo pzw co do łba, bo widzę jak w ogóle nie interesuje ich rzeka warta
Macie tu wypowiedź jednego z użytkowników forum wędkarskiego o tym co sie dzieje za tama na jeziorsku ( i tu wkleiłem tekst jednego z użytkowników forum, który zrelacjonował co się dzieje za tamą). Czy wy jesteście debilami, czy robicie to specjalnie, czyli nic nie robicie? Czy tak trudno jest pilnować chociaż tego jednego jedynego miejsca??? Nigdzie nic nie robicie, to chociaż skupcie się na tym jednym skrawku wody, tam sa zimowiska dla ryb!!! Mówi wam to coś???
(2013/01/18 11:04)

bullet

Cześć koledzy, czy jest sens wybierać się na lód na jeziorsko ? jeśli tak to gdzie można by spróbować coś połapać ? (2013/01/18 18:36)

owczarki

jak na razie nie widać wędkujących pod lodem na jeziorsku może za cieki lód (2013/01/18 23:25)

Robson666

tych skurwieli szarpakowców najlepiej to sklepać, wrzucić do wody i zabrać sprzęt. Jak dobrze pójdzie to może zrobimy z kilkoma kumplami taki prewencyjny wypad za tamę i zrobi się porządek z tym dziadostwem.Niestety nie ma to związku zwędkarstwem ale trzeba jakoś działać i pokazać tym miejscowym burakom że nie są bezkarni!!!  (2013/01/19 12:47)

krisstoff77

Dobrze robson tak jak mowisz Tych skurwieli wrzucic do wody Sprzet utopic Jak macie takie checi i mozliwosc to trzymam za was koledzy Pozdro (2013/01/19 19:43)

Pietrzak

"Jak dobrze pójdzie to może zrobimy z kilkoma kumplami taki prewencyjny wypad za tamę i zrobi się porządek z tym dziadostwem."

Jestem ciekaw w jaki sposób chcecie zrobić ten "porządek". Jeśli nie posiadacie zezwoleń na kontrolę wędkarzy czy kłusoli (których sam nie trawię) to szkoda waszego czasu. Każda próba "naprawy" naszego społeczeństwa może się dla was skończyć w sądzie, niezależnie od tego jak dobre były intencje. (2013/01/19 23:39)

kuzyn78

Słuchaj ,jak oni moga szarpać to koledzy z forum mogą kontrolować -wrzucać do wody.
Kłusoli trzeba złapać żeby im coś udowodnić i tym co ich wrzucą do wody też trzeba złapac i winę udowodnić :) (2013/01/20 12:03)

deaerek

Zgadzam sie z kolegą jeśli oni mogą szarpać i lamać prawo to, my wędkarze mamy prawo z tym dziadostwem walczyć w rózny sposób ,może to nawet wygladac jak ustawka kibiców.

(2013/01/20 17:27)

bullet

"...może to nawet wygladac jak ustawka kibiców."

Kibiców różnych drużyn oczywiście, kibice wędkarzy przeciw kibicom szarpaków 

(2013/01/20 17:38)

69amadek

Koledzy powiedzcie czy da sie dojechać normalnym autem osobowym ( nie terenowym ) na łowisko za tamą od strony sieradzkiej, zaraz na początku gdzie stoi tablica ?I czy nadal biorą małe płotki czy moze coś wiekszego sie zdarza ?Nudzi mi już sie i chętnie bym się wybrał przywitać nowy sezon. (2013/01/26 18:23)

Wolne od pracy

Koledzy co do kłusoli to są za małe kary i dlatego tak jest . Kare powinni odczuć raz na zawsze ale taki jest nasz cudowny rząd sami wiecie co mam na myśli ............... (2013/01/27 16:12)

u?ytkownik108412

Kiedyś kiedyś to się zmieni na sposób cywilizowany. CCCP upadło i PZW też kiedyś upadnie zastąpione wysoce ekologiczną organizacją. Szacuję, że zaczną ją kształtować nasze dzieci a odetną wstążeczkę nasi wnukowie. Będzie to dowód ucywilizowania Polski, wówczas też będziemy się szczycić mianem kraju wysoko rozwiniętego. A więc za jakieś 50 lat. Do tej pory nie pozostaje nic innego jak żyć w zastanym chlewie i życzyć Grabowskiemu podróży do Krainy Wiecznych Łowów (ale takich w rzeczywistości PZW, czyli takie wieczne piekiełko:) (2013/01/28 14:09)

Pietrzak

wie ktoś jak z wodą za tamą, ryba jest? dawno nie byłem i przymierzam się do rozpoczęcia sezonu :) (2013/01/28 17:53)

owczarki

jak tam za tamą bo widziałem że sezon rozpoczęty kilku wędkarzy i złapaliście coś ? (2013/01/31 18:26)

Arbok

witam byłem w poprzedni weekend płotka brała cały czas ( 15-35cm) od czasu do czasu leszczyk  a nawet jazik i klenik niestety szarpakowców wiecej  niż "normalnych" wędkarzy po raz kolejny telefon do straży a tam sekretarka czy PSR sieradz pracuje tylko od poniedziałku do piątku w godzinach 8-16?? Jak dla mnie telefon powinien być czynny na posterunku 24/h przecież to nie jest SSR który działa społecznie (za darmo) są ludzie za to odpowiedzialni którzy dostają normalne pensję i dyżury powinny być jak np w policji. Przynajmniej tak mi się wydaję! Jeżeli Macie jakieś informacje na temat pracy PSR dajcie znać (2013/02/01 00:29)

owczarki

pamiętacie widoki przed powodzią kilka lat wstecz (2013/02/03 14:54)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

kubag

W sprawie kłusoli.... jeśli PSR nie pracuje w weekendy to może dzwonić na policję?? Miśki są całodobowy i mają uprawnienia do kontroli.
Pozdrawiam (2013/02/03 21:14)

gral

Tyle że ci panowie łowią niejako legalnie, bo na zestawach mają riperki bądż małe kopytka, i to wcale nie zbrojone kotwicą. Także w razie przypału, o ile w autach bądź krzakach nie mają sandaczy są raczej bezkarni bo RAPR wszak nie zakazuje spiningowania w miesiącach zimowych. A wiem to z tąd iż raz jeden taki jegomość zaplątał swój zestawik w mój spławik do przeplywanki (2013/02/04 06:33)

owczarki

ja w zupełności się nie dziwię że tam biorą teraz ryby bo woda jest mocno napowietrzona itp ale po co ludziom więcej niż mogą zjeść . (2013/02/04 17:32)