Zbiornik Jeziorsko i Warta za tamą

/ 636 odpowiedzi / 53 zdjęć
kaczor69

Zero lodu płotka raczej średnia + drobna, łabędzi od za.....a i na dodatek polują na drobnicę. (2012/12/27 08:54)

sandacz206

Czy próbował ktoś łowić za tamą na muchę ?? Pozdrawiam 

Ciekawi mnie jaki jest dostęp do rzeki. Czy można tam dojechać motocyklem, by mieć go przy sobie. Jaka jest średnia głębokość. Oraz jak silny jest prąd. Interesuje mnie właśnie rzeka w wymienionej okolicy. Wędkuję na Bugaju w Pabianicach. Szkoda gadać, żenada. Śmieszny wymyślony limit i sposoby łowienia. Lubię łowienie nocne na świetlika, a niestety tam to jest zabronione. Nie zachęcam do wędkowania dziennego w sąsiedzkiej wrzawie wyrostków i gapiów. (2012/12/29 07:48)

asp

Cześć, co do dojazdu motocyklem, to się da, tylko na lewym brzegu w tym roku trochę poorali drogi nad wodą, ale to przeszkoda raczej dla samochodów (zależy jeszcze czym jeździsz). Od końca obrębu ochronnego zarówno prawy, jak i lewy brzeg są dość wysokie, więc motor niekoniecznie będziesz widział (chyba, że będziesz przy nim siedział, a do wędek schodził na dół), ale wszędzie jest możliwość mieć go praktycznie nad głową. (2012/12/29 10:54)

roobcio

Witam, bierze białoryb za tamą? Co najważniejsze-dużo wędkujących? (2012/12/29 21:46)

krisstoff77

W 2 swieto bylem z ojcem Braly extra Zlowilismy ponad 100 ploci Takze zabawa przednia Ludzi bylo troche Ale miejsca byly wolne po oby dwoch brzegach Pozdro (2012/12/30 13:23)

69amadek

Hej "Rlodz". wrzuć pare fotek jak wyglada woda za tamą bo ostatnio kiedy tam byłem to spuszczali wode więc  było jej po brzegi a nurt z porywał koszyki 80gr.
P.s. Połamania kiji w nadchodzącym 2013 roku Panowie i Panie  (2012/12/30 18:00)

owczarki

w poniedziałem przy tamie na rzece Warta to odbywały się zawody wędkarskie ? czy to jakies oblężenie tylu wędkarzy ponad 30 ?a na samym jeziorsku to duzo wody spuszczono  i widać duże wyspy (2013/01/01 16:31)

owczarki

dzisiaj znowu pełnow wędkarzy przed tamą na rzece co tam się dzieje ? (2013/01/02 15:48)

gral

Jak co się dzieje...? Płotecka bierze trza nachapać na maxa. (2013/01/02 16:19)

Rlodz

Hej "Rlodz". wrzuć pare fotek jak wyglada woda za tamą bo ostatnio kiedy tam byłem to spuszczali wode więc  było jej po brzegi a nurt z porywał koszyki 80gr.
P.s. Połamania kiji w nadchodzącym 2013 roku Panowie i Panie 

Witam Kolegów, oto fotki z 12.12.2012, woda zatrzymana na parę godzin i efekty widać, ostatnio (grudzień) kilkukrotnie widywałem nad Wartą samochody hydrotechników, ekipy z PGE, chodzili brzegiem, coś obserwowali także coś tam pewnie konserwują. Rok 2012 nad Wartą zakończyłem w sobotę, 29.12, faktycznie dość wysoka woda i trwające w najlepsze "zawody na martwej rybie". Ja rozumiem, że bierze płotka, że się wysilać nie trzeba, że RYBA na wigilię potrzebna była, ale ile tych ryb można zabrać, zjeść. A no okazuję się, że jedynym ograniczeniem jest chyba pojemność siat, tudzież bagażników samochodowych, bo samemu sobie jaką rozsądną granicę narzucić to gdzie tam, po co. Dobra, nie nakręcam się dalej, a można by tak długo o tym kawałku rzeki, niestety. Połamania w Nowym Roku:) (2013/01/02 23:51)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Rlodz

I jeszcze rzut oka w dół rzeki (2013/01/02 23:53)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

owczarki

ja z miasta KOŁO nad Wartą mogę wam tylko pozazdrościć bliskości tej tamu bo u nas kiszka jesteśmy w jej dolnym biegu ale ryb nadal nie ma  (2013/01/03 15:52)

owczarki

ja z miasta KOŁO nad Wartą mogę wam tylko pozazdrościć bliskości tej tamu bo u nas kiszka jesteśmy w jej dolnym biegu ale ryb nadal nie ma  (2013/01/03 15:52)

borsuk 6x9

faktycznie płoteczki i jazgarze same wchodzą na haczyk. myślałem że 1 stycznia będzie pustawo a prawie nie było gdzie usiąść. koleś z drugiej strony wytargał jazia na spina a poza tym nic ciekawego. kormorany łabędzie czaple i wędkarze całymi stadami polują :D (2013/01/03 17:40)

Kasztaniak

A czego tu zazdrościc? Tego, że ryba przypłynęła na zimowisko i można jej nałupac do oporu bo bierze na co popadnie? Zero wysiłku, zero przygotowania, zero podejścia do ryby tylko zarzucasz zestaw i ciągniesz? Ja również byłem ostatnio i po 2 godzinnym szarpaniu płotek zwinąłem majdan i pojechałem do domu... Nawet na szynke konserwową z kanapki łapałem płotki.. Gdzie w sezonie myślę, że nawet trącenia spławika by nie było chyba, że przez brzane na mielonkę gdzie w naszym kraju rzadko jest to stosowana metoda. Łowienie dla leniwych. Niech kolega przyjedzie kiedy ryby nie ma tak dużo i nie bierze tak intensywnie i zobaczy ilu chętnych jest a teraz nie ma gdzie kija włożyc... (2013/01/03 21:35)

owczarki

dlatego jestem zdziwiony że u was teraz biorą bo u nas przez ten cały 2012 rok na warcie to jedna wielka masakra same maluchy albo sporadyczne 1kg jazie na początku maja i później nic skąpobrały w lato płocie nie mówiąc już o innych rybach (2013/01/04 15:53)

u?ytkownik108412

dokładnie właśnie są tam po mięso. Dajcie spokój kopara mi opada, ryba zbiera się na zimowiska i zamiast zamknąć kilka kilometrów rzeki całkowicie, to jeszcze zawody sobie urządzają. Oby pzw z okręgu Sieradz i Konin nawiedził wirus AH1N1 i wytępił to dno (2013/01/11 21:25)

Rlodz

Pozytywna informacja jest taka, że w zeszłą sobotę, czyli 5.01 za tamę zawitała policja, widziałem ich na łódzkim brzegu, oby to była zapowiedź częstszych wizyt. Pzdr. (2013/01/11 23:34)

u?ytkownik108412

Pomyślałem sobie, że można byłoby obszar za tamą monitorować 24h za pomocą kamer i nie byłoby to wcale drogie przedsięwzięcie. Trochę wyspecjalizowanej aparatury i strażnik za konsoletą + interwencja zobligowanych służb po zgoszeniu pzrez strażnika zadymy na rzece. Typowa ochronka obiektu. I proszę państwa ryba wraca do warty, po 5 latach byłoby to znów eldorado, tylo tzreba dać rybom się wytrzeć i urosnąć. Proste i łatwe, ale komuś zależy, aby był tam łatwy dostęp do mięsa, w końcu restauracje mają stałe umowy na gębę z kłusolami.   (2013/01/11 23:51)

domin77

kłusownictwo swoją drogą,ale większość tam łowiących nie zna umiaru i nie szanuje rzeki ja nad wartą uczyłem się łowić i jak na to patrzę to nóż się w kieszeni otwiera (2013/01/12 00:11)

owczarki

nie wiem jak u was ale u nas ololice KOŁO rzeka Warta to 2012 r był ogólnie bardzo kiepski można powiedzieć że szkoda było wyprawiać sie na ryby bo  ciężko było złowić byle jaką płotkę a co tu mówić o leszczach lub innych rybach dziennie max 3rybki płotki  i to sama drobnica która wracała do wody  (2013/01/12 12:35)

owczarki

niedługo uzupełnię katalog swoich rybek na tej stronie 

http://owczarki.ugu.pl/
(2013/01/12 12:35)

włoski

Panowie takie pytanie, OBWÓD RYBACKI RZEKI WARTY NR 4 – ZBIORNIK JEZIORSKO
. Odcinek rzeki Warty długości 1.500 m od zapory czołowej w dół rzeki
obejmuje obydwie strony ,czy tylko strone od Łodzi?,chodzi mi oczywiście o okręg Sieradz ,bo ostatnio nad wodą słyszałem.że druga strona należy do Konina (2013/01/15 18:55)

Rlodz

Witam. Strona (brzeg zachodni) sieradzka  też należy do okręgu sieradzkiego. Po obu stronach rzeki są tablice informujące o granicy obwodu, a na pewno cały obwód 4 jest sieradzki. (2013/01/15 19:26)

włoski

Dziękuje kolego (2013/01/15 19:54)