Zbiornik Jeziorsko i Warta za tam±

/ 631 odpowiedzi / 53 zdjęć
juvefan

roobcio przydałoby ci się do tego pontonu jakie¶ echo, to by ci ułatwiło znalezienie jaki¶ fajnych miejscówek. Mam działkę w ko¶ciankach naprzeciwko rafy często więc tam jestem praktycznie co tydzień jak przejeĽdżam przez tame to nieraz siedzi kto¶ na łódce bliżej spustu wody do elektrowni tak około 100-200m od tamy. (2018/05/23 15:31)

roobcio

Echo już miałem przed pontonem :-) Też słyszałem że okolice tamy s± najlepsze ale na wiosłach może być problem tam dopłyn±ć. A silnika jeszcze nie mam. Dlatego rozważam dopłynięcie do starego koryta Warty gdzie¶ bliżej brzegu, czyli na przykład Miłkowice. juvefan dzięki za info. (2018/05/25 13:07)

Sith

Często czytam, że za tam± nie ma kontroli. Nie wiem co o tym mysleć ale ja ostatnio miałem dwie kontrole na trzy wypady. Fakt, że te trzy wypady miałem na przestrzeni ostatnich pięciu lat (bardzo rzadko tam bywam) to jednak widać że jakie¶ kontrole s±...
Widocznie nasze fizjonomie nie podobaj± się strażnikom, bo ja dwa lata temu i w ubiegłym roku byłem w sumie 4 razy i miałem w tym czasie 3 kontrole... ;)
(2018/05/26 13:25)

michalzgierz1989

W Niedzielę wybrali¶my się z koleg± nad Wartę poniżej zapory w Jeziorsku na wysoko¶ci Księżych młynów, na tym odcinku ani żywego ducha nad wod±, ani żywej ryby w wodzie, za to pełno odchodów Kormoranów na burtach, z kolei bliżej tamy pełno ludzi jak na plaży w Sopocie w sezonie i ładnie ryby brały oraz widać drobnicę czego nie można powiedzieć o odcinku na którym my byli¶my woda ma na oko 5-7 C.

https://youtu.be/cyBuzFJ-DOo
Filmik z tego odcinka (2019/02/19 20:37)

michalzgierz1989

Jaki¶ czas temu byłem rekreacyjnie nad Wart± i postanowiłem j± nagrać z innej perpektywy. A mianowicie z powietrza, ryby dawały o sobie znać, a nawet się pokazały. Ptaki tradycyjnie okupuj± ten odcinek ochronny, ale miło jest je mieć pod sob±. Ludzi z wędkami nie brakowało co widać na nagraniu tego odcinka.

W (2023/09/07 15:07)

oldboy

Ponieważ na tym Forum tryb pełnoekranowy jest niedostępny, więc niestety szczegółów nie widać. Szkoda, bo filmik byłby na pewno ciekawy. A może podasz link na YouTube? (2023/09/20 14:10)