Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
...tych małych to jest tak dużo że przy ściąganiu przynęty często można je za bok zachaczyć,Tak wielka ilość drobnicy (narybku), także w dopływach Warty, świadczy o KOMPLETNYM braku WSZELKICH, przynajmniej wymiarowych, drapieżników. Grozić to może karłowaceniem poszczególnych gatunków (tak, jak to było np. z naszym karasiem szlachetnym w zbiornikach bez drapieżnika i z ubogą bazą żerową). (2017/11/20 11:02)
Wiesz jak latem siatami ciągną, straż rybacka mimo zgłoszenia nic nie robi bo boi się dostać w zęby no to takie są efekty, ja to ostatnio rzadko jeżdżę na ryby bo nie mam na to czasu,żyłka to mi się kilka razy wczoraj poplątała, ale jednak mimo wszystko to trochę dużych ryb tam jest, bo jak jest dobra pogoda to przy użyciu okularów widać jak pływają, ale wolę sportowo połowić a po mięso to do sklepu :) ale że zawsze mi się nasze ryby podobały to przy okazji nałapałem trochę drobnicy i obok morskiego zrobię drugi projekt zimnowodny, póki co obserwuje na kwarantannie jak będzie wszystko z nimi ok to zacznę im robić docelowy zbiornik, a przy użyciu odpowiedniego widma światła nasze Ryby mienią się wspaniałymi kolorami :) (2017/11/20 20:06)...tych małych to jest tak dużo że przy ściąganiu przynęty często można je za bok zachaczyć,Tak wielka ilość drobnicy (narybku), także w dopływach Warty, świadczy o KOMPLETNYM braku WSZELKICH, przynajmniej wymiarowych, drapieżników. Grozić to może karłowaceniem poszczególnych gatunków (tak, jak to było np. z naszym karasiem szlachetnym w zbiornikach bez drapieżnika i z ubogą bazą żerową).
Dzisiaj byłem z kolegą, to nawet sporo osób było za tamą. Kontakt tylko z drobnymi Okoniami i Jazgarzami, choć osoba obok nas złowiła dorodnego Okonia, Jazie ponoć też już się ruszają, przy Brzegu widziałem też Różanki, co mnie zaskoczyło bo myślałem że ich tam nie ma.
z ciekawości zrobiłem testy wody
NO2 - 0
NO3 - 25 (w wiadrze były ryby więc może być zawyżony)
GH - Więcej niż 7
KH - 6
PH - 7,6
Cl2 - 0