Z całym szacunkiem, ale uważam że dalsza dyskusja nie ma sensu. Aha, odciek Warty za tamą, to nie tylko przewężenie i wysoki brzeg, gdzie szarpakowcy mają pole do popisu, ale też wieeele kilometrów rzeki, praktycznie do samego Uniejowa. Zapraszam na wspólny wyjazd, pokażę Ci, że ludzie jeżdzący za tamę też umieją posprzątac syf zastany na stanowisku, zapakować w worki i śmieci nie tylko swoje zabrać ze sobą, a złowione ryby po sfotografowaniu wypuścić. Ale widocznie zawiść zasłoniła oczy. (2014/09/12 12:29)
Dobrze piszesz Mikeyy I popieram cie Sam tam nieraz jezdze i lowie normalnie Sie zlowi z 50 płoci to sie wezmie ze 20 na smazonke a reszta woda Wkurzaja mnie te miesiarze i szarpakowcy i smieciarze Sam nieraz sprzatam smieci na stanowisku A swoje zawsze zabieram ze soba Bo kuzwa kosz w domu mam Pozdro dla etycznych normalnych kolegow wędkarzy (2014/09/12 21:11)
Kolego dziś tj. 17 listopada pustki jak diabli i jak to zwykle bywa kiedy nie ma ludzi nic nie bierze.Na cały dzień we trzech zlapalismy 2 płocie i ciągle czepiały się jazgarze i czasem okonek lub uklejki.Jeśli nie przyjdą mrozy to nie ma po co jechać. Drapieżnika też nie było dziś. (2014/11/17 19:59)
Ruszyła się, szarpią na całego, na spławik nikt nie łowi bo nie ma wogule płotki, głównie jaź i leszcz, i tylko na sieradzką ochotkę. Procederu szarpania, na taką skale jak teraz to jeszcze tam nie było. (2014/12/10 19:13)
W takim miejscu zaakceptowałbym obecność zielonych ludzików i separatystów:) A może tak telefon do Putina, żeby przekierował siły na tych śmieci? Warta za tamą spłynęłaby dziadowską krwią przez godzinkę i odtąd byłby tam spokój he he (2014/12/11 13:53)
Ja nie jeżdżę na ten odcinek bo mnie krew zalewa grzecznie mówiąc, jak widzę co tam się dzieje. Siatka pełna ryb, ale i tak mało, bo bagażnik dopiero do połowy zapełniony, banda mięsiarzy. Gdzie jest PSR ? (2014/12/11 17:52)
A najśmieszniejsze jest to, że odbywa się to w świetle prawa, bo regulamin nie zabrania stosować twisterka uzbrojonego w kotwiczkę. Wpadają tam kontrole, a pseudo spiningiści szarpią bezkarnie. (2014/12/13 17:59)
Mam propozycje. Może nasz ]Sieradzki Okręg PZW zorganizowałby zawody o Puchar Prezesa w łowieniu na " Sieradzką Ochotkę " zwodników zapewne by nie brakowało. (2015/01/05 07:20)
Moze by tak kamery zainstalowac i codziennie bylby wor pieniedzy jak znajduje sie piratow drogowych to czemu nie znalezc miesiazy chyba ze PSR i Policja nie chca pieniedzy. (2015/01/07 16:48)
Nie będę biadolił, że to ruch spóźniony o 20 lat itd, bo lepiej późni niż wcale. Tak więc można odetchnąć i wrzasnąć z satysfakcją NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Widzicie chłopaki nie poszło na marne nasze natrętne biadolenie. Nadeszła taka chwila, że nawet PZW Sieradz idzie po rozum do głowy. Panowie z PZW jak bym was nie lubił, to za ten ruch macie duży + i oby tak dalej słuchajcie prawdziwych wędkarzy i porządnych ludzi, chrońcie naszą RZEKĘ i RYBY, bo to nasz skarb. A kłusolom zza zapory pokazuję wielkiego FACKA:)))))))))))))) FACK WAM W D...Jak ja o tym marzyłem (2015/01/19 20:15)
No to zacznie się łowienie na spławik z kotwiczką.... Odcinek ten powinien być zupełnie wyłączony z wędkowania w tym okresie. Mimo tego plus za jakiekolwiek działanie! (2015/01/19 23:43)
spójrz wyżej, info było podane już wcześniej. Nikt sprawy nie komentuje widać kto ten wątek odwiedza. Pewnie wszyscy teraz paznokcie obgryzają:) (2015/01/21 19:23)