na razie karasie i liny nie biorą wcale wzdręga zaczyna już pomału skubać -ale przede wszystkim sumik karłowaty -bierze na wszystko i w każdej ilości bliżej plaży łatwiej o białoryb im dalej od tamy w stronę wejścia rzeczki tym gorzej praktycznie sam sumik ale jak ktoś lubi zabawę i ma dużo haczyków to czemu nie . (2014/05/03 21:53)
ludzi nad zalewem cale tłumy a na forum nikt nic nie pisze bylem wczoraj nad zalewem zlapalem kilka plotek i 3 leszczyki ogolnie slabo (2014/05/30 21:40)
witam wszystkich kolegów dajcie informacje jak z braniami i stanem wody na zalewie,mam zamiar wybrać się na wekend i chciałbym mieć jakieś wiadomości nastawiam się na grunt -koszyk z rana może spining za szczupakiem. pozdrawaim (2014/07/16 14:43)
dzięki panowie za info od siebie dodam że jak ktoś chciałby wybrać się na zbiornik miedzna murowana to nie ma po co wode spuszczają i ryby odławiają w związku z remontem tamy.pozdrawiam wszystkich ! (2014/07/18 15:43)
Na Cieszanowicach ryba średnio bierze, dużo sumików niestety ;/ Fajny portal tam ludzie wstawiają złapane przez siebie ryby http://www.rybazycia.pl/ (2014/08/06 20:56)
Byłem na dwa dni. Wynik :8 małych wzdręg , krąpik i około 20 sumików . sumiki na patelnie(trzeba pozbyć się tego syfu) a reszta ryb do wody. (2014/08/06 22:43)
Byliśmy w 3 osoby, każdy nastawiony na sandacza. Zaczęliśmy łowić o 19 w piątek, a skończyliśmy w sobotę rano. Efektem był 65 cm sandacz. (2015/06/20 09:04)
Jutro wybieram się na "staw" Cieszanowic, który znajduje się od strony Trzepnicy i chciałbym sie dowiedzieć czy są jakieś efekty na splawik. (2016/02/17 16:32)
Jest to normlany zalew dla białych ludzi bez nadmiaru spier...ców karpiowych więc możesz normalnie biwakować w czym chcesz , gdzie chcesz byle zachować czystość i nie wjeżdżać do lasy " za szlaban" nie trzymaj mięsa w nocy na zew bo na pół oswojone lisy wyżrą - ile nocek zaliczyłem tyle razy lis podchodzil na metr do mnie i to za każdym razem. połamania (2023/03/07 22:26)