Celem wyjaśnienia Borki są dzielnicą Radomia i znajdujący się na nich zalew mieści się w granicach miasta. Na zbiorniku tym można połapać wiele gatónków okazałych rybek, polecam, w szczególności wiosną. Pozdrawiam. (2010/02/17 23:01)
Duzo jest lina ,jazia i karasia.Radzilbym ci wedkowanie wiosna jak kolega mirek poniewaz latem organizowane sa dyskoteki nad zalewemi to bardzo przeszkadza w lowieniu,a [po drugie latem zbiornik mocno zarasta moczarko i cieko zestaw zarzucic (2010/02/18 16:50)
Byłem w sobotę na Borkach. Zanęta na płoć, konopie, pinka => 2 płotki ok 10 cm. Ludzi dużo, nikt nic wiekszego nie złowił. Szczupak ładnie się pluskał. Inni wedkarze tez narzekali że nic nie bierze!!! (2010/04/25 11:41)
koledzy słyszałem że do zalewu dostały się jakieś zanieczyszczenia. Czy to jest prawda??? jeśli tak to jak ma się sytuacja, czy dużo ryb zdechło??? (2010/05/08 22:25)
bylem niedawno na borkach i efekty calkiem niezle potym jak dostaly sie te zanieczyszczenia skonczyly sie brania drobnic zaczela podchodzic ladna ploc i leszcz czasami linek a jezeli chodzi o leszcze to nie jak na siczkach czy gdzie indziej ze takie podleszczaki jak sie juz trafi na ich dzien to biora takie do kilograma (2010/07/04 01:21)
no ja to na Borkach nie złapałem jeszcze nigdy dużej ryby, zwykle jak jeżdze to nałapie małych płotek. A ty z gruntu łapiesz czy na spławik??? (2010/07/04 11:46)
Witam wpadlem na dosc dobry pomysl ze wzgledu na to ze w naszych okolicach jest duzo wedkarzy i mam zamiar zaproponowac wspolne wedkowanie na siczkach na nocke jesli ktos jest chcetny niech sie wpisze i ustalimy date itp :) (2010/07/21 02:06)
Witam wczoraj byłem w jastrzębi i jakoś brały szczupaki tylko wszystko do 50cm i jeden wiekszy 56cm We wrześniu jezdziłem dużo białej ryby łapałem więc warto:) (2010/10/29 10:27)
na miętusa warto jechać nie daleko gulina koło młyna jest wczesniej most około 700m i tam łapałem fajna miescówka mam tam dziadka w okolicy:) zawsze jezdze jak mi praca pozwala (2010/10/29 10:29)