7 | Zb. Poraj | 15 maj droga do Zefira | Zawody PZW Kamienica Polska |
21/22 maj cypel od m. Poraj | Nocne zawody PZW Stare Miasto | ||
22 maj | Zawody z okazji Dnia Dziecka | ||
29 maj | Zawody z okazji Dnia Dziecka | ||
5 czerwiec plaża przy Rybaczówce | Zawody Spinning WCP | ||
11/12 czerwiec plaża | Nocne zawody PZW Montex | ||
18/19 czerwiec | Nocny Maraton PZW MPK Zawody Nocne PZW Mykanów | ||
19 czerwiec plaża przy Rybaczówce | Zawody OKR | ||
19 czerwiec | Zawody PZW Wodnik | ||
25/26 czerwiec od plaży, 18:00-8:00 | Zawody Nocne PZW Budowlani | ||
26 czerwiec | Zawody Spinningowe PZW Kam. Polska | ||
26 czerwiec | Puchar Sklepu Wędkarskiego PZW Okoń |
22 | Zb. Ostrowy | 14 maj plaża | Zawody PZW Policja |
15 maj plaża | Mistrzostwa Koła Cz-wa Stare Miasto | ||
21 maj 6:00-12:00 | Zawody spławikowe BARRE THOMAS I tura | ||
22 maj | Zawody PZW Gnaszyn | ||
24-28 maj zb. Duży | Ogólnopolskie Zawody Karpiowe | ||
29 maj | Zawody wędkarskie - Dzień Dziecka | ||
4 czerwiec plaża | Zawody z okazji Dnia Dziecka | ||
19 czerwiec od Rzeczki do tamy środkowej | Puchar Prezesa Koła Certa | ||
19/20 czerwiec | Maraton Nocny PZW Ostrowy | ||
2/3 lipiec | Maraton Nocny PZW Cz-wa Miasto |
Więc czy jeżeli odbywają się zawody na zbiorniku ( nie podano konkretnie rejonu), to czy mogę jechać na ten zbiornik i szukać miejsca, gdzie niema zawodników, gdzie im nie będę przeszkadzał, czy też nie wolno mi wędkować w tym czasie na tym zbiorniku ?
Kolego JKarp...nie ma pojęcia zawodów statutowych!Wszystkie zawody są jednakowe pod względem RAPR.Organizator,czyli użytkownik wody decyduje jaką część brzegu i na jaki czas wyłączyć z ogólnodostępnego wędkowania.Może to być fragment lub cały zbiornik.Zawsze są wystawiane tablice informacyjne,niestety nie zawsze są nie naruszone.Bywają wyrzucane zarówno przez wędkarzy jak i osoby postronne.
Więc czy jeżeli odbywają się zawody na zbiorniku ( nie podano konkretnie rejonu), to czy mogę jechać na ten zbiornik i szukać miejsca, gdzie niema zawodników, gdzie im nie będę przeszkadzał, czy też nie wolno mi wędkować w tym czasie na tym zbiorniku ?
Na moje to szukasz miejsca, gdzie nikomu nie będziesz przeszkadzał i spoko możesz sobie łowić. :-)
Witam !a co w przypadku jeśli koło informuje o godz 6:00 ze od godz 8:00 rozpoczynają się zawody i mamy opuścić stanowisko.
Jeżeli byłbyś świadkiem takiej sytuacji, że tuż przed zawodami są rozwieszane informacje, to powinieneś zaprotestować i odmówić zejścia ze swojej miejscówki, oświadczając poinformowanie o tym Okręgu PZW. Oficjalnie zgłaszasz w Okręgu skargę na takie zachowanie organizatorów tych zawodów. Taka informacja koła PZW POWINNA (!) być umieszczona co najmniej kilka dni przed planowanymi zawodami. Oczywiście organizatorzy-lenie z tego koła, będą tłumaczyć się rzekomymi chuliganami, którzy pozrywali takie informacje umieszczone oczywiście (!) wcześniej na łowisku. Pic na wodę fotomontaż. Owszem, chuligani zrywają ogłoszenia o takiej imprezie wędkarskiej, jedno, dwa, ale przecież nie wszystkie i nie wszędzie. Przy odrobinie dobrej woli i za niewielkie pieniądze umieszczane są też w regionalnej prasie codziennej anonsy o zawodach. Sposobów przekazu informacji jest mnóstwo, ale trzeba ruszyć cztery litery i chcieć.
Dzięki Mastiff za odpowiedz kurde ty prorok jakiś czy cóś:))) dokładnie tak się tłumaczyli,ale podobno głupszemu się ustępuje ,a tak napradę z debilami nie mieliśmy ochoty na kłotnie.pozDrawiaM
Nie właśnie, nie ustępuje się takim. Ustąpisz raz, to będą zawsze tak robić i mieć innych wędkarzy za plebs i zbędny przedmiot na ICH imprezce, a łowisko za prywatną własność. Jako strażnikowi kilka razy zdarzało mi się interweniować w takich sprawach na gorąco u Prezesa Zarządu Okręgu PZW. Nawet w niedzielę o 8 rano. Bo SSR dba również o dobro wędkarzy, a nie leniwych i mało zaradnych członków zarządów kół organizujących (wielkie słowo) zawody wędkarskie, ograniczających się do kupna pucharków, nagród, kiełbasy i nieodłącznego atrybutu zawodów- piwa. To też trzeba umieć zorganizować i się przyłożyć profesjonalniej, a nie traktować jak grilla u sąsiada na balkonie.
Chyba bym pęk ze śmiechu jak 20 zawodników powiedziało by ze są zawody i na 40ha zbironiku cała lina brzegowa jest niedostepna. Dla mnie to był by najczystszy debilizm jaki tylko można sobie wyobrazić. Nie mniej jednak czytałem o takiej sytuacji gdzieś tu na forum. No cóż, są wędkarze i rybacy, koledzy i buraki.