Zawody wędkarskie - zanęty
utworzono: 2012/08/24 17:51
Witam koledzy mam zawody 2 Września chciałbym się nastawić na leszcza i płoć i mam zamiar spróbować zanęt z serii lorpio grand prix czy to będzie dobry wybór na tą porę roku?
lorpio grand prix lakelorpio grand prix bream
chciałem je razem pomieszać 1/1 i dodać mielonego słonecznika [2012-08-24 17:51]
mam zawody spławikowe 2 września - również jestem zainteresowany tym postem
[2012-08-24 18:12]
Ja bym tego na Twoim miejscu nie mieszał bo nic z tego nie będzie.
Albo chcesz łowić leszcza albo płoć.
Słonecznik też jest niepotrzebny.
[2012-08-24 19:56]
Polecam zanętę Sensas Super Black Bremes 1kg za około 20 zł ale warto bo to naprawdę super zanęta. Stosuje ją na zawody od prawie roku i jeszcze się nie rozczarowałem. Nie napisałeś ile możesz wydać na zanęty. Ja do tej zanęty dodaję tylko pinkę i nawadniam ją wodą z melasą. Efekty super. Na zawodach 19 sierpnia miałem jej 1,5 kg i w niecałe 4h zebrałem 3430 punktów.
Szczerze polecam i pudła na zawodach ! :) [2012-08-24 20:15]
Sadzac po zanecie to domyslam sie ze bedziesz lowil na wodzie stajacej. Co do tej mieszanki to mozesz smialo ze soba mieszac tylko ze to bedzie bardziej ukierunkowane na leszcza a jezeli wieksza jest populacja plotki to zamiast bream dodaj roach lub black roach w zaleznosci jakie jest dno. Ilosc zanety nie powinna byc duza bo mozesz szybko przekarmic rybe. Jezeli jest to tura 3 godzinna to wystarczy Tobie ok pol kilo suchej zanety i do tego glina lub ziemiaok 2kg a do drugisz 2 kg ziemi (gliny) dodalbym 250gram joka. Ze slonecznikiem musisz uwazac bo to moze sprawic tak ze ryby beda staly wysoko nad dnem. Pozdrawiam i zycze powodzenia
[2012-08-24 21:03]