Zawody wędkarskie-co będzie potrzebne?
utworzono: 2012/12/20 21:31
witam:)od początku nowego sezonu chciałbym zacząć brać udział w zawodach wędkarskich w moim kole. Jeszcze nigdy w nich nie startowałem i tu moje pytanie: Co mi bedzie potrzebne podczas zawodów? bez czego wy sie na nie nie ruszacie? wymieńcie wszystko co może być potrzebne.będe łowił na federa. Pierwsze zawody odbędą sie dopiero w kwietniu ale przez ten zimowy czas chce sie juz przygotować i zakupić potrzebne rzeczy których nie mam.z góry dziękuje:) [2012-12-20 21:31]
Trochę mało sprecyzowane to pytanie!
Tym bardziej że zawody w kołach są głównie spławikowe i spinningowe,a ty chcesz łowić federem...?no chyba że masz też zawody gruntowe u was w kole?
[2012-12-21 06:56]
Weż lalke woo-doo w kształcie rybki :) (żartuje oczywiście)Najważniejsze rzeczy to te ,które sprawdzają ci sie podczas normalnego łowienia ,nie ma co za bardzo sie przejmować zawodami i łowoic zupełnie na luzie tak jakbyś był na ,,codziennych" rybkach.Najgorsze co może byc wg. mnie to za bardzo sie przejąć rolą.Pozdro. [2012-12-21 07:58]
Dokładnie tak, jeśli za wszelką cenę będziesz chciał wygrać, to nic z tego nie wyjdzie. ;)
Na zawody najlepiej, choć nie zawsze mieć bata lub tyczkę. Do tego oczywiście zestawy odpowiednie i dobrze przygotowane stanowisko. Siatka dłuższa, nie 1m, bo jest nieporęczna. ;)
Podbierak i takie tam różne, jak do normalnego łowienia.
Potrzebne będą Ci zanęty, sito do nich, no i trochę pieniędzy :)
[2012-12-21 08:13]
O chyba dzisiaj kolega dostał korespondenje z koła z zawodami hehe bo i do mnie przyszła :)
[2012-12-21 11:32]
no przyszła przyszła i chyba w końcu czas w nich wystartować:) w ubiegłym roku nie wyszło i nie udało mi sie wystartować może w tym sie uda. [2012-12-21 12:16]
Też miałem zamiar w zeszłym roku wystartować na jakieś zawody ale jakoś mi się nie chciało :) teraz może sobie też pojeżdżę z feederem :)
[2012-12-21 14:27]
Jedynym wymogiem na zawodach "rangi kołowej" jest siatka- musi być większa. Ale wszystko zalezy od koła , na pewno udostepniają regulamin zawodów- warto się z nim zapoznać.
[2012-12-22 08:37]