Zawody na komercji

/ 2 odpowiedzi
Witam! Niedługo, bo 21 czerwca mam zawody na pobliskiej komercji. Łowisko- dno muliste, do 2metrów, dużo karpia, amura, karasia, lina i od niedawna jesiotra. Postanowiłem ze będę lapal odległościowka na około 15-20 metrach, spławik 3+2g. Jak narazie wyposażyłem się w pellet lorpio betaina 4mm, zaneta lorpio magnetic halibut carp 2kg i glinie argile jasna do stworzenia zamieszania w wodzie. Zamierzam do tego wszystkiego dokupić jeszcze 1kg zanęty sensasa na karpia, kukurydza, pieczywo fluo, konopie i jeszcze jakiś pellet. I oczywiście trochę robaczkow. Myślicie ze to będzie dobra mieszanka, która obdarzy mnie kilkoma fajnymi rybkami ? (zapomniałem dodać że karpie jakie się tam łowi to najczęściej 2-4 kg). I jakie haki i przypony, jaka żyłka główna?  Z góry Dziękuję za wszystkie rady!!
Junior24x

Podobne warunki do łowiska w Jarosławkach (łowiska nie profesjonalne) Dobrą bazą będzie właśnie ten halibutowy karp od lorpio, wzbogacił bym to konopiami ok 0,4 do max 0,5kg na 3kg dodał bym również trochę kukurydzy do zanęty, chyba że chcesz użyć sensasa to polecam te o zapachu rybnym też robią swoje, z resztą halibut też ryba... Pieczywo fluo wydaje mi się być zbędne w takiej mieszance, a co do pelletu to trochę tak ok 0,6-0,7kg halibuta i ok. 0,4-0,5kg jakiegoś o zapachu słodkiej kukurydzy, rozmiar nie za mały ale też nie za duży żeby tą rybkę utrzymać, myślę że ok 6-8mm będzie idealnie. Haczyki 6 z włosem powinny być dobre a na włos 3 kukurydze, bądź jakaś kuleczka(np. krab) albo pellet halibut.Taka mieszanka powinna dać Ci dobry efekt, parę dni przed zawodami sprawdź żeby wiedzieć czego się spodziewać po zestawie zanęcie i łowisku, może uda Ci się coś spostrzec i dzięki temu osiągnąć lepszy wynik (2015/06/16 16:03)