Zawody- Mistrzostwa Koła - proszę o poradę!

/ 2 odpowiedzi
Witam dnia 1 maja 2019 odbędą się Mistrzostwa Koła związku do którego należę.
Prosiłbym o rozpatrzenie mojego przygotowania oraz, jeżeli będzie trzeba dodania od siebie brakującej treści.
Zaczynajmy:
1. Zbiornik
a) głębokość waha się od 1,5 do 3m, woda stoi lub można podzieć wolno płynie, jest to staw.
b) "mulasty", na dnie jest muł który w lato widać pod powierzchnią wody.
c) gatunki ryb i miejscówki
-dominuje karaś, płoć, wzdręga na każdym stanowisku
-na jednym stanowisku które jest cały dzień w cieniu są piekne "patelowe" płocie
-zaś po drugiej stronie które jest bardzo długo oświetlone w czasie dnia dominują karpie - jeden miejscowy który nie bierze udziału w zawodach powiedział gdzie zarzucał i co robił (jaki zestaw itd...)
2. Moje przygotowanie
a)Zanęta
- 1 kg zanęty Traper płoć, ciemna.
- 1 kg zanęty Traper płoć, jasna
- 2 kg ziemi bełchatowskiej Woj-ziem
- atraktor truskawkowy (popularny na tej wodzie)
- może dodam niemieckiej cappucino
b)wędki
- bat 6 metrów żyłka główna 0.10; przypon 0.8; spławik 1.5 grama; haczyk 16
- teleskopówka ok. 3,5m główna 0.16; przypon 0.12; spławik 2 gramy; haczyk (mam przypony z haczykami 12 oraz 16(12 jeżeli by coś grubszego podeszło))
c) sadzyk średnica 30cm długość 1,5m
d) urządzenie do wyciągania haczyków
e) krzesełko, wiadro, itp...
Mam także pytanie donośnie zanęty chce zrobić 4 kg (1kg+1kg+2kg) z czego wszystko na sucho wymieszać, rozdzielić na pół, połowie zostawić w wiadrze a drugą połowe do reklamówki (innego wiaderka)
Połowe w wiadze chce namoczyć i mieć gotową na zawody, a drugą połowe zostawić suchą i jeżeli rybka będzie brała to utrzymywać ją to wykorzystam drugą połowe jeżeli braknie, jeżeli zaś rybka nie będzie brała to nie ma sensu moczyć kolejnego 2 kilo zanęty i moge zostawić na kolejne wędkowanie - zawody.
<<<<Uwaga>>>
Czy na zawody mogę wziąć już gotową nawilżoną zanęte, a nie robić ją na stanowisku?
Czy mieszanie mieszadłem do zanęt może zastąpić przesiewanie przez sito, którego nie mam?
Chciałbym codziennie chodzić na ten staw i wygruntować każde stanowisko i zapisać to do mojego notatnika, w końcu będzie losowanie stanowisk, była by to dobra przewaga nad innymi. Do zawodów mam ok 3 tygodnie więc spokojnie zdąrze.

Co sądzicie o moim przygotowaniu, proszę o porady i tego typu rzeczy. Proszę o poradę.
szymi20

1. Zbiornik
a) głębokość waha się od 1,5 do 3m, woda stoi lub można podzieć wolno płynie, jest to staw.
PRZEPRASZAM od 0,5 m do max 2m przeciętnie 1,5 m

(2019/04/12 09:21)

u?ytkownik19835

Zamiast 2kg trapera kup 1kg zawodniczej zanety typu marcel,lorpio grand prix itp.Zamiast ziemi dalbym gliny rozpraszajacej lub pol na pol glina z ziemia.Do tego pinka,atraktor bym sobie odpuscil.Doskonale na zawody sprawdza sie jokers z ziemia. (2019/04/12 17:01)