Zasady zawodów spławikowych

/ 7 odpowiedzi
Witam. Chciałem się was zapytać czy na zawodach spławikowych można używać bombki sygnalizującej a także ćzy można założyć koszyk zanetowy do zestawu? Pozdrawiam
ProEloGamer11

Witam koszyka nie możesz założyć bo nie możesz nęcić czymkolwiek co masz założone na zestawie. Jeżeli chodzi o bąbke to nie wiem w regulaminie nie ma nic napisane, ja osobiście nie próbowałem.
  (2017/05/10 21:29)

Romuald55

Zadając takie pytanie robisz z siebie nieuka.Dosadniej nie powiem,choć trzeba by było.Wybierz się na zawody jako obserwator to zobaczysz na czym polega wędkarstwo spławikowe. (2017/05/10 22:44)

fredibb

Czegoś nie rozumiem, jak w zawodach splawikowych chcesz łowić z gruntu na koszyczek?
Chyba sama nazwa mówi - zawody spławikowe! (2017/05/11 12:38)

Jakub Woś

Zadając takie pytanie robisz z siebie nieuka.Dosadniej nie powiem,choć trzeba by było.Wybierz się na zawody jako obserwator to zobaczysz na czym polega wędkarstwo spławikowe.

Romuald55 takie odzywki na proste pytaniesą raczej nie na miejscu. Ty wszystko wiedziałeś od urodzenia? Po to jest portal wędkarski i dział porady żeby porade uzyskać. Jak nie masz nic konstruktywneg do powiedzenia to po co włazisz i wyzwiskami sypiesz? (2017/05/11 14:18)

Jakub Woś

Czegoś nie rozumiem, jak w zawodach splawikowych chcesz łowić z gruntu na koszyczek?
Chyba sama nazwa mówi - zawody spławikowe!

fredibb dlaczego koszyk to metoda gruntowa? Trochę wyobraźni. Można przecież zamiast śrucin 12g dać koszyk zanętowy bez obciążenia. Dobrać ilość zanęty tak aby spłwik wyważyło. Oczywiście uwalniająca się zanęta będzie sprawiała że spławik się będzie unosił. Jednak dobrze dobrana smużąca długo pozostanie w koszyku. (2017/05/11 14:27)

Romuald55

Punkt 4.1.7 regulaminu zawodów w wędkarstwie spławikowym określa jasno,że zabrania się używania zanęt zawieszonych na lince.
Odnosząc się do zarzutu Kolego Jakubie powiem,że jeżeli ktoś potrafi znależć w internecie portal Wędkuje .pl to powinien znależć informacje co to jest wędkarstwo spławikowe.Dopiero wtedy można rzeczowo dyskutować. (2017/05/11 21:23)